Aktuális

Vagina nélkül született, pénzt gyűjt a műtétjére, hogy végre nőnek érezhesse magát 

Bors

2017. augusztus 15. kedd 21:00

A 22 éves Kaylee Moats 18 évesen tudta meg, hogy Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser-szindrómás - írja a Mirror. A lány ugyanis akkor ment el nőgyógyászhoz, hogy megtudja, mert nem jött még meg a menstruáció, holott az összes barátnőjének évek óta van havi ciklusa.  Az arizonai Moatsnak nincs méhnyaka, és hüvelyi nyílása sem, bár az utóbbira maga jött rá, és csak azután, hogy távozott az orvostól.

“Amikor megtudtam a diagnózist, édesanyám velem volt. Nagyon furcsán éreztem magam, mikor azt mondta az orvos, hogy az ultrahangon nem látta a méhem. Féltem a jövőtől, nem tudtam hogy hogyan tovább, és hogy lesz így valaha saját családom” - emlékezett vissza. A lány akkor még nem tudta, hogy nincs hüvelyi nyílása sem, mert akkor még csak az ultrahangon volt túl. Amikor az utóbbival szembesült, otthon volt és anyjával együtt sírni kezdtek. Ugyanis addig valamennyire sikerült feldolgoznia, hogy sosem tud kihordani egy gyereket, de azt hogy a hüvely hiánya mit jelent, és mit lehet tenni ellene, még elképzelése sem volt.

Mivel nem volt menstruációja sosem volt kérdés, hogy hogyan helyezze fel a tampont, ezért is nem derült fény korábban a hüvely hiányára. A lány a betegsége ellenére összeismerkedett egy férfival, aki hisz abban, hogy a viszonyuk majd egyszer a szexualitásban is kiteljesedhet. “Körülbelül egy hónap volt mire el mertem mondani neki, hogy MRKH-m van." A pár négy hónapja együtt van. “Nagyon várom, hogy lefeküdjünk egymással” - hangsúlyozta Moats, aki ezt is elmondta, nem valószínű, hogy megvárja a házasságot az első együttléttel.

“Nagyon izgulok, hogy mi lesz a műtét után, mert nem tudom, rossz lesz vagy fájni fog e a szex” - tette hozzá. A család azért nem vitte korábban nőgyógyászhoz a lányt, mert úgy gondolták, későn érő típus, ráérnek vele. Odalent, állítása szerint pontosan úgy néz ki mint bárki más, csak nincs hüvelynyílása. Amint megtudta, hogy milyen rendellenessége van, mindig azon aggódott, hogy nem lesz egy barátja sem, mert elmenekülnek, ha megtudják milyen hiányossággal született.

Mivel a műtét plasztikai számít, ezért a család biztosítása nem terjed ki ennek a finanszírozásra. Létre is hoztak egy adománygyűjtő oldalt, mert 15 ezer dollárra van szükségük ahhoz, hogy normális életet tudjon élni Kaylee. A lányt egyébként felháborítja, hogy egy ilyen műtét plasztikainak minősül, holott közel sem egy szépészeti beavatkozásról van szó.

Kaylee nagy szerencséje, hogy testvére felajánlotta, hogy kihordja a gyermekeit, így nem is biztos, hogy örökbe kell majd fogadnia.

További cikkek

Dráma

A gyerekszoba előtt állt meg az elszabadult kamion Bodogláron

Dráma

Harmadszor landolt kamion a család kertjében a Bács-Kiskun megyei Bodogláron

Ez is érdekelhet

vg.hu

Eddig számít fertőzőnek, ha pozitív lett a Covid-tesztje

borsonline.hu

A gyerekszoba előtt állt meg az elszabadult kamion Bodogláron

origo.hu

Kékvérű kolosszus a német SUV-ok ellen - Range Rover (2022) bemutató

kemma.hu

Május 1. úti gyalogosgázolás: megszólalt az édesanyjáért aggódó férfi

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: „A horvát politikusok tanulhatnának a magyar sportberuházásokból”

vg.hu

Nagy rohamra számítanak a boltok február elsején

life.hu

Kegyetlen időszakon van túl Bíró Ica: itt kezd új életet - Videó

vg.hu

Nyolc éve fekszik kórházban műtéti fertőzés miatt a lánya, 100 millió forintra perli a kórházat

vg.hu

Hallhat és érezhet Csollány Szilveszter a pszichoterapeuta szerint

origo.hu

Tudományos folyóiratot jelentetett meg a megújult Színház- és Filmművészeti Egyetem