Aktuális

Ilyet még egy orvos sem látott: 30 évig nem járt dokinál, pedig kellett volna - fotók

Címkék
kinövés

Bors

Létrehozva: 2017.08.04.

A DailyMail írása szerint egy ausztrál orvos olyanyira megdöbbent egy kambodzsai férfi arcán lévő ismeretlen eredetű burjánzás miatt, hogy úgy döntött, magával viszi Ausztráliába, hogy segíteni tudjon neki. Eng Kheng egy viszonylag hétköznapi betegségben szenvedett, ínytúltengése volt. Ez egy viszonylag gyakori hormonális elváltozás, amely a serdülőkorban vagy esetleg szülés után alakul ki nőknél, esetleg bizonyos gyógyszerek válthatják ki. A szövetszaporulat a kiváltó okok megszűnése esetén megáll, műtéttel pedig a szöveteket el lehet távolítani.

Cambodian farmer's tumour removed by Australian doctors

South Australian doctor performs historic operation on Cambodian man Eng Kheng suffers from Gingival Hyperplasia with growth covering whole mouth Dr Andrew Cheng travelled to Cambodia and brought Mr Kheng to Australia Doctors performed surgery to remove enormous growth at Adelaide hospital Operation was complete success and Mr Kheng is now totally unrecognisable A South Australian doctor has performed a historic operation on a Cambodian man who's entire mouth had been closed over with a huge growth emanating from his lip.

A regisztrált betegek jelentős részében már kezdődő állapotában gyorsan megállítható a folyamat, Kheng esetében erre nem volt esély, a férfi ugyanis 30 évig nem fordult orvoshoz. Az ausztrál Andrew Cheng doktor is csak akkor értesült a férfi történetéről, amikor Kambodzsába utazva jelezték neki. Ekkor elutazott a férfi falujába, ahol megdöbbenve látta a férfi állapotát.

"Általában csak folyadékot tudott fogyasztani, rizst, tésztát evett, és szerette a limonádét" - mesélte az orvos a betegségtől 30 éve szenvedő páciens kapcsán.

Ráadásul a férfit meg sem tudták műteni Kambodzsában, mert kockázatosnak ítélték, végül Ausztráliába kellett elszállítani, egy adelaide-i kórházban döntöttek úgy, hogy vállalják az operációval járó kockázatot. A férfit sikeresen megműtötték, megszabadult harminc éve az életét megbélyegző elváltozástól.

A végeredmény:

Australian doctors put smile on face of Cambodian farmer after facial surgery

Updated August 04, 2017 07:26:28 In a waiting room crowded with relatively minor deformities like cleft palates and webbed fingers, Eng Kheng stood out. His cheeks bulged as if he was trying to swallow a large pink grapefruit, with sections pushing through his lips.

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek