Aktuális

Gerenda zúzta halálra az anyát Kenézen

R.K.

Létrehozva: 2017.08.12.

A viharos szél által lebontott háztető végzett egy 34 éves nővel Kenézen. Az édesanya épp munkába tartott, amikor egy lezuhanó gerenda átfúrta az autó szélvédőjét.

Óriási vihar csapott le csütörtök este az ország nyugati részének határ menti településeire. Nem elég, hogy kilencvenöt település áram nélkül maradt, de a hirtelen jött apokaliptikus időjárás egy halálos áldozatot is követelt Vas megyében. A tragédia az alig pár száz fős Kenéz településén történt. A Petőfi utcában az egyik kétszintes ház tetőszerkezete pillanatok alatt megadta magát a száz kilométernél is nagyobb sebességű szélnek.

A megbontott háztető a gerendákkal együtt szinte teljes egészében az úttestre zuhant, szerencsétlen módon pontosan egy arra közlekedő járműre. Az autóban utazó három személy éppen munkába tartott. A volánnál egy harmincnégy éves ikervári nő ült, aki nem élte túl a tragédiát. A kétgyermekes édesanyának olyan nagy pechje volt, hogy az egyik leszakadó gerenda a szélvédőn keresztül halálra zúzta – írja a 112press.hu.

A balesetet szenvedett utasok segítségére elsőként egy éppen arra járó társaság sietett. A Borsnak egyikük elmondta: még mindig görcsbe rándul a gyomra, ha visszagondol a történtekre.

– Munkába menet soha nem látott szélvihar kapott el bennünket. Mindenhol kidőlt fákkal és villanyoszlopokkal találkoztunk. Megláttuk a szerencsétlenül járt autót, borzalmas állapotban volt. A hátsó ülésen utazó sokkos állapotban lévő lányt  azonnal a kocsimba ültettem, akiért a szülei jöttek. A mentőket és a tűzoltókat is azonnal értesítettük, de sokat, több mint fél órát kellett várni rájuk. Hibáztatni azonban nem lehet őket, mivel mindenhol útakadályok voltak – emlékezett vissza a megtört segítő.

A helyszínre a szombathelyi tűzoltók érkeztek. A kocsi másik két utasát nem kellett kórházba szállítani. Az elhunyt kétgyermekes édesanya állítólag a héten vehette birtokba új autóját, amellyel először utazott a munkahelyére.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek