Aktuális

Csodabringát készített Mr. Piano

L. B.

Létrehozva: 2017.08.17.

Újabb szokatlan zenélő járművel rukkolt elő a Mr. Pianó-ként elhíresült Vágó János. A kreatív népzenész a szívéhez egyik legközelebb álló nyári eseményre, a Természet Operaháza elnevezésű Tisza-tavi rendezvényre készítette legújabb, nagy sikert aratott remekművét.

– Előző évben ígéretet tettem a szervezőknek, hogy csinálok valami hozzájuk illő járművet a következő évi – komoly zenére épülő – többnapos programsorozatukra. Másfél hónap tervezés és négy hónap kivitelezés után készült el végre a büszkeségem, ami – a sikertelen műszaki próbálkozások miatt – nagyjából tizedik alkalomra öltötte fel végleges formáját – mesélt a Borsnak a kerékpár eredetéről János.

A felújított zenélő járgány idén részt is vett a Tisza-tavat körbebringázó napon. Többen a megvásárlására is tettek ajánlatot, de az ötletgazda végül a szervezőknek adta el az értékes darabot. – A bicikli a 20-as évekre hajaz. Emellett persze minden eleme a zenére utal. A váz és a láncfeszítő is egy violinkulcs, de a fekete-arany színkombináció is az operát, a magaskultúrát próbálja képviselni. A nyereg mögött elhelyezett hegedűtokban van elrejtve a hangtechnika, ami kellemes hangerőn biztosítja a zenét a bringásoknak – ismertette az ötvenkilós dizájnkerékpár paramétereit Mr. Piano.

Zongorával is közlekedett

János az év nagy részén egy saját készítésű – egyébként rakétatűzszerész által tervezett – zenélő és guruló zongorával járja az országot. Pár hónapja számoltunk be a rendhagyó pianóról. – Amikor gurul, a hangszeren nem lehet játszani, a dalok mindig egy beépített magnóról szólalnak meg. Alapvetően nyolc kilométerrel tudott haladni, de kicsit lebutítottam a nyomaték miatt, így akár a tatai várba is képes felmenni velem – mondta korábban lapunknak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek