Aktuális

6 milliót kér a burgaszi kórház a kómában fekvő Vanesszáért

V. Zs. 

Létrehozva: 2017.08.07.

Továbbra sem javul Burkus Vanessza állapota, aki immáron harmadik hete fekszik kómában egy bolgár kórházban. Ahogy múlt héten a Bors is megírta, a lány is részese volt annak a balesetnek, amely során egy bolgár autós 160-nal nekirohant egy leállósávban veszteglő, lerobbant autónak. A kocsiban utazók közül egy nő meghalt, két férfi megsérült, Vanessza pedig csigolyatöréssel és agyi ödémával került kórházba.

Családja azóta nemcsak a lány állapotának javulásáért küzd, hanem a helyi bürokráciával és a nyelvi nehézségekkel is birkóznia kell.

Hétvégén azonban annyit sikerült kideríteniük, Vanessza nagyjából szállítható állapotban van. – Az ügyeletes orvos tudott angolul, így rögtön összekötöttük őt a szegedi professzorral, hogy beszéljék meg, mi a teendő. Kiderült, a lányunk szállítható állapotban van, egyedül egy idegsebészeti vizsgálatot kell elvégezni, hogy kiderüljön, a repülőgépes szállítás során felmerülő nyomáskülönbséget kibírja-e a szervezete – nyilatkozta a Borsnak az apa.

Burkus Sándor ugyanakkor azt is elárulta, a kórház egyelőre amiatt is igyekszik ott tartani Vanesszát, mert kérdéses, kinek kell kifizetnie a számlát, amely húszezer eurót, majdnem hatmillió forintot tesz ki.

A családot egyébként már többen is megkeresték, hogy anyagilag segítenék őket. Egy illető felajánlotta, bérel egy gépet, amellyel a lányt hazahozhatják, ez viszont speciális repülőt igényelne. Egy másik, a Délmagyar információi szerint a száz leggazdagabb magyar között is szereplő, névtelen adományozó pedig a műtét költségét vállalta magára. 

Összekeverték a csomagokat

Legutóbbi cikkünkben arról is írtunk, elképzelhető, valaki menet közben ellopta Vanessza imádott, nagyszüleitől kapott ékszereit. Azóta annyi kiderült, a rendőrségen őriznek személyes holmikat. Azonban nem tudják, az ékszerek köztük vannak-e, ugyanis az elhunyt nő holmijaival összekeverve vannak ott tárgyak. Így azokat külön-külön kell majd a szülőknek azonosítaniuk.

– Mindenki azt javasolta, hogy a csigolyaműtétet is otthon vé­gez­tes­sük el. Azonban ha a szállítás mégis megkövetelné, akkor len­ne szükség ehhez nagyjából két­millió forintra. Jótevőnk már utalni is akarta a pénzt, én azonban je­leztem, előbb dőljön el, kell-e az ope­ráció, olyan adományt nem aka­runk elfogadni és felhasználni, amelynek kimondott célja végül meg sem valósul – fo­gal­mazott az aggódás és az ügyintézések vég­­telen sora miatt ki­merült Sándor.

Vanessza állapota tehát nem javul, de talán elérhető közelségbe kerül, hogy hazajusson. Szülei na­gyon bíznak benne, hogy lányuk itthon meg fog gyógyulni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek