Aktuális

Titkos levélíró vállalta magára a lúgos támadást

M. S.

2017. június 7. szerda 05:10

1547 napja maró lúggal öntötték le Renner Erika nemi szervét, a megvádolt orvos pere évek óta tart. Ki gondolta volna, hogy még tartogat egy meglepetést az országos érdeklődés övezte ügy?

Forrás: Zsolnai Péter

A harmadfokon eljáró Kúria nem hirdetett ítéletet tegnap, a tanács jövő héten hozza meg döntését a lúgos doktorként elhíresült Bene Krisztián ügyében. A tárgyalóban ezúttal is nagyszámú kö­zönség foglalt helyet, és mindenki elképedve hallgatta, amikor az ügyész perbeszéde előtt közölte: egy névtelen levelet kaptak, amelyben az anonim levélíró magára vállalta a bűncselekményt. Az ismeretlen személy a kézzel, végig nagybetűkkel írt levélben azt állította, hogy 2012. augusztusa előtt valaki megbízta őt a Renner Erika elleni támadással. A levél tartalmából egyéb nem hangzott el, a Fővárosi Főügyészség június 2-án nyomozáskiegészítést rendelt el.

Mindazonáltal a levélnek aligha lesz jelentősége a jövő heti ítélethozatalnál. Az ügyész a másodfokon kiszabott kilencéves börtönbüntetés súlyosbítását kérte. Renner Erika jogi képviselője is felszólalt, kiemelte: 1547 napja olyan bűncselekmény történt, amely előtte Magyarországon még soha.

– A közvéleményt sokkolta a cselekményben rejlő gonoszság. Ám a védekezésben rejlő gátlástalanság talán még felül is múlja a bűncselekményben rejlő gátlástalanságot, aljasságot – magyarázta a jogász, aki a tárgyalás után úgy vélekedett: valószínűleg sosem lehet majd bebizonyítani, hogy kitől származik a hirtelen előkerült, névtelen beismerő levél.

Bene Krisztián ügyvédje szerint azonban semmi sem tá­masztja alá védence bűnösségét, és azzal sem ért egyet, hogy Renner Erika sérülései életveszélyesek voltak. 

A perbeszédek elhangzása után Bene az utolsó szó jogán tagadta, hogy ő öntötte le lúggal volt szeretője, Renner Erika nemi szervét.

– Kérem a bíróságot, hogy mentsen fel, mert nem én követtem el a bűncselekményt. A sértett és a társadalom érdeke is az, hogy megtalálják az igazi elkövetőt. Világ életemben értelmetlennek találtam a bosszút. Miért állok most mégis itt? Mert nem volt jobb ötlete a rendőrségnek – magyarázta a volt kórházigazgató.

További cikkek

Tragédia

Tragédia történt Újpesten, egy holttest hever a panelház előtt

Tűz

Sziréna rázta fel hajnalban Kaposvárt, nagy a baj

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Kínai horoszkóp 2022: Nagyszerű lehetőségekre számíthatunk a Tigris évében

borsonline.hu

Bemásztak az ablakon, alvás közben erőszakoltak meg egy budapesti nőt

she.life.hu

Pilát Gábor: A bizalomnak nincsenek fokozatai, az vagy van, vagy nincs

hirtv.hu

„Szabó Tímea akár nemzetbiztonsági kockázatot is jelenthet”

kisalfold.hu

Rossz besorolásból lett súlyos baleset az M1-esen - videó

vg.hu

Ez lehet a hatása az orosz-ukrán konfliktusnak

ripost.hu

Először szólalt meg Babicsek Bernát édesanyja, könnyek között beszélt fájdalmáról

ripost.hu

Óráink vannak hátra: mutatjuk, hol várható havas eső, hózápor

sport.mandiner.hu

Dánia ráfizetett a „sunnyogásra”: Svédország-Spanyolország lesz az Eb- döntőben!

origo.hu

Riasztott az Aldi, fémdarabok lehetnek ebben a kávéban