Aktuális

Magyar találmány: Szól a gazdájának az okosbringa, ha el akarják lopni

L. B.

Létrehozva: 2017.06.03.

<p>Nem mindennapi találmánnyal állt elő egy magyar fejlesztőcsapat nemrég. Ienciu János és társai egy valódi „okosbiciklit” készítettek, amivel még Európa 500 legígéretesebb feltörekvő vállalkozása közé is bekerültek. Az új magyar találmány feltölti a telefonod és segítséget is hív, ha bajba kerülsz.</p>

Forrás: Zoibike.com

– A találmánnyal a városi biciklizés több lehet, mint egy veszélyes hobbi – mondta a Borsnak az alapító.

A bécsi Pioneers Fesztiválon minden évben Európa legígéretesebb induló vállalkozásai kapnak lehetőséget a szervezőktől, hogy bemutatkozzanak a befektetők és a látogatók előtt. A bicikli váza tartalmazza a computert, amit egy gombbal lehet működésbe hozni. 

– Még nem lehet megvásárolni a biciklit, jelenleg Bécsben próbálunk befektetőt találni a sorozatgyártáshoz – tette hozzá János, aki azt is elárulta, hogy 189 ezer forintba kerül majd.

A különleges járgány egyébként távolságtól függetlenül tudja riasztani a tulaját, ha valaki meg akarna lépni vele, és egy telefonos alkalmazáson keresztül pontosan követhető, hogy hol van pontosan. Emellett a be­épített szenzorok érzékelik, ha komolyabb baleset történt, és a kerékpáros magatehetetlen állapotba került. Ekkor az okosbicikli automatikusan elküld egy segélykérő üzenetet a baleset pontos helyszínével együtt a kerékpáros által megadott személynek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek