Aktuális

Jön! Már fákat döntött ki és tüzet is okozott a vihar Északkelet-Magyarországon

MTI

Létrehozva: 2017.06.06.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye több településén is károkat okozott a keddi vihar - közölte a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Dojcsák Dávid tájékoztatása szerint a Miskolchoz közeli Kistokajban egy családi házba csapott a villám, emiatt kisebb tűz ütött ki, de senki sem sérült meg.

Csenyétén egy lakóház tűzfalát rongálta meg a nagy szél, itt sem sérült meg senki. Gagyvendégiben egy kidőlt fa rongált meg egy telefonvezetéket, Gagyapátiban a viharos szél miatt az útra került faágak okoztak fennakadást a közlekedésben.

Fákat döntött ki a viharos erejű szél Egerben kedd délután, villám csapott egy melléképületbe, több helyen vizet kellett szivattyúzni - közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel. Tankóné Antal Erika elmondta: tizenöt-húsz bejelentés is érkezett a katasztrófavédelem megyei ügyeletére, főként fák kidőlése miatt.

A lejtős belvárosi Csiky Sándor utcában a csapadékvíz-elvezető rendszer nem volt képes elvezetni a lezúduló víztömeget, az esővíz buzgárszerűen tört fel az aknafedeleknél.

A vihar szinte az egész országon végig fog seperni, az Országos Meteorológiai Szolgálat kedd éjfélig több megyében már másodfokú riasztásokat is kiadott heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt. Erről itt írtunk bővebben.

Címlapi képünk illusztráció.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek