Aktuális

Felelnie kell: megfojtotta, majd ágyneműtartóba rejtette a prostit Gyula

Bors

Létrehozva: 2017.06.11.

Várhatóan ítéletet hoz a Budapest Környéki Törvényszék hétfőn, annak a férfinak az ügyében, aki különös kegyetlenséggel meggyilkolt egy prostit, akivel korábban több pénzintézetet is kiraboltak.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, több bankrablásnál sofőrként segítette későbbi gyilkosát egy prostituált, akinek végül az lett a veszte, hogy ismerőseinek fecsegett az akciókról.

Y. A. egykor keresett prostituáltnak számított, hosszabb időszakon keresztül külföldön dolgozott. 2013-ban azonban már elmúlt 40 éves, kevesebb kliense volt, és anyagi gondokkal küszködött. Ekkor találkozott L. Gy.-vel, akivel elhatározták, hogy bankot fognak rabolni. A prosti édesanyjának és egyik nagynénjének is beszélt a rablásokról. Társa megbízhatatlannak találta, ezért úgy döntött, hogy végez vele.

2013-ban sapkás rablóként híresült el a sajtóban a hatóságok előtt akkor még ismeretlen L. Gy. A férfi több pénzintézetet kirabolt, akcióit sapkában követte el, a helyszínről kocsival távozott. Mire elfogták, az is világossá vált: nemcsak a rablások, hanem egy emberölés is az ő lelkén szárad. Y. A. holttestére a rokonai bukkantak rá a nő gyáli lakásában. A holttest akkor már négy hónapja hevert az ágyneműtartóban. 

A vádirat szerint a férfi altatót kevert a nő italába, majd megfojtotta áldozatát. A szakértők szerint húsz percen át szorongatta a torkát, mire meghalt. Az ügyészség úgy véli, a holttest és a nyomok eltüntetésében L. Gy. barátnője is segédkezett. Mindketten megbuktak a hazugságvizsgálaton.

A férfinak most előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és más bűncselekményekért kell felelnie. Az ügy másodrendű vádlottja a barátnője.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek