Aktuális

Migránsnak hitték tiszakécskei gyilkosai az izraeli világutazót

M. S.

Létrehozva: 2017.04.10.

Embertelen brutalitással végzett két tiszakécskei fiatal egy izraeli férfival. Gross Ofirnak két telefonjáért, laptopjáért és néhány ezer forintjáért kellett meghalnia.

Napokig eltűntként kereste a rendőrség az autóstoppal Magyarországra érkező negyvenéves világutazót, Gross Ofirt 2016. áprilisában. Hamarosan kiderült, hogy a férfit tiszakécskei szállásadói verték agyon. N. Károly és társa, S. Edvárd téglákkal gyakorlatilag halálra kövezte a hálózsákjában alvó férfit.

Hétfőn a kecskeméti törvényszéken kezdődött meg a brutális páros pere. A bíróságon egyikük sem kívánt vallomást tenni, azonban a tanácselnök felolvasta a fiatalok rendőrségi vallomását. Ezekből az derült ki, hogy a kegyetlen gyilkosságot N. Károly tervel­te ki, és ő volt az, aki a legtöbb sérülést okozta.

– Karcsi mondta, van egy srác, akitől el kéne venni a cuccait – vallotta S. Edvárd. Majd így folytatta: – Azt hittem, csak egy kis erőfitogtatásról lesz szó, de aztán megláttam Karcsi szemeit. Olyanok voltak, mintha az ördög beleszállt volna. Karcsi azt mondta, régóta ki akarta próbálni, milyen megölni egy embert. A vádlottak az utazóról azt hitték, hogy egy migráns, aki úgysem fog hiányozni senkinek. 

– Miután a férfi meghalt, Karcsi azt mondta, hogy ez sokkal egyszerűbb volt, mint gondolta. Máskor is képes lenne megtenni. Büszkének tűnt, azt mondta, hogy ő a gettókirály. Sőt később már azt tervezte, hogy volt barátnőjét is megöli, amiért az elhagyta őt – vallotta S. Edvárd.

N. Károly a rendőröknek úgy nyilatkozott, valóban bántalmazták Ofirt, de nem akarták megölni. Elismerte, hogy téglákkal dobálták egészen ad­dig, amíg áldozatuk el nem hallgatott.

A fiúk a holttestet végül elrejtették, kövekkel takarták be. A gyilkosság másnapján pedig az elrabolt holmikat eladták.

S. Edvárd egyébként pont az emberölés napján ünnepelte a születésnapját.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek