Aktuális

Hogy lehetséges ez?! Csak most hoztak nyilvánosságra egy februári vidámparki halálesetet

Bors

Létrehozva: 2017.04.24.

<p>A világ egyik legismertebb vidámparkjában történt a tragédia.</p>

A kaliforniai Walt Disney World's Magic Kingdom egyike a világ legnépszerűbb tematikus parkjainak. Rengetegen látogatják az év minden szakaszában, és hatalmas médiafigyelem övez minden eseményt, ami az ehhez hasonló parkokban történik. Épp ezért komoly kérdéseket vet fel, hogy lehet, hogy csak most, április végén derül ki egy februári haláleset - a park negyedéves jelentésének köszönhetően, melyben az Orlando Sentinel szúrta ki a tragédiát.

A jelentés szerint egy 54 éves férfi a Big Thunder Mountain Railroadról leszállva esett össze, majd kórházba szállítása után el is hunyt. A férfi a jelentés szerint természetes halált halt. Az illetékes halottkém azt az információt adta a lapnak: nem ők foglalkoztak az esettel, hanem a park orvosai, így minden bizonnyal a halotti anyakönyvi bizonyítványt is ők írták alá.

Floridában egyébként különleges helyzetben van néhány nagy élménypark - többek közt említett Walt Disney World's Magic Kingdom: jelentős önállóságot élveznek, önálló vizsgálatokat folytathatnak le házon belül, és a haláleseteket sem kell azonnal jelenteniük az államnak, elég negyedévente összefoglaló jelentéseket leadniuk, amik azonban gyakran igen szűkszavúak - jegyzi meg a Mirror.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek