Aktuális

Lengyel rajongói árulónak nevezik Orbánt

Bors

Létrehozva: 2017.03.10.

Piros lapot mutató, sípoló bíró, lefelé tartott hüvelykujj, síró arc és csalódott hozzászólások tömkelege. A magyar miniszterelnök Facebook-oldala néhány óra alatt élő céltábla lett. A máskor sok sikert kívánó hozzászólásokat rosszízű, gyalázkodó kommenek váltották fel. A kormányfő lengyel rajongói ugyanis teljesen kiakadtak Orbán brüsszeli látogatása után. Az Európai Tanács élére újra Donald Tuskot, a lengyel ellenzéki Polgári Platform vezetőjét választották meg, de a lengyel kormány és szimpatizánsai ezt mindvégig ellenezték és bíztak abban, hogy Orbán is Tusk ellen szavaz. Nem így lett.

„Gyáva és áruló Orbán!”, „Áruló áruló áruló”, „miért tetted ezt velünk? hittem benned”, „Elárulták Lengyelország” – a dühös kis rajzok mellett szavakban sem kímélték Orbánt. A Facebookon immár az idegen nyelven írott bejegyzések is rögtön magyarul jelennek meg, így hát bárki olvashatja a lengyel reakciókat.

Tusk menekültügyben amellett volt, hogy minden tagország fizessen, ha nem akar migránsokat befogadni. Orbán az Európai Néppártal szavazott, Tusk az ő jelöltjük volt. A Fidesz a néppárt tagja.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek