Aktuális

Hoppá! Hajszárítóval blokkolta Albert a szabálytalankodókat

R. K.

Létrehozva: 2017.03.07.

Rafinált csellel verték át az autósokat egy akció keretében az egyik Csongrád megyei településen. Az alig több mint kétezer fős Székkutason évek óta komoly problémát okoznak az őrült sebességgel keresztül hajtó autók. A száguldozók miatt valóságos életveszély az átkelés a 47-es főúton. Nincs olyan év, hogy valaki ne halna meg balesetben, legutóbb decemberben történt végzetes tragédia.

Ennek akarta – hacsak egy rövid időre is – elejét venni a Délmagyarország. A lap felkérésére az egyik helybéli lakos, Kis Albert kiállt az út szélére, az autósok pedig egyből lassítani kezdtek. Az ötletet egy skót példa adta. Egy Hopeman nevű kis faluban szintén megelégelték a száguldozók jelentette veszélyt. Ezért néhányan láthatósági mellényben, hajszárítóval a kezükben kiálltak az út mellé. A trükk remekül bevált, mivel messziről kézi traffipaxokat használó rendőröknek tűntek.

– Hopp, hopp! Ez az autó már nem is lassít, szinte gurul, mindjárt megáll! – osztotta meg első tapasztalatait Albert. A tesztalany barátja, Szabó István megfigyelő volt. A csel szerinte is egyértelműen bevált a gyorshajtókkal szemben, akik vélhetően tartanak a büntetéstől.

– Albert láttán lassítanak! Ahogy mellé érnek, persze látják, hogy csak egy hajszárítót tart a kezében. Volt, aki mosolygott is – mondta a férfi.

Székkutas polgármestere, Szél István szerint a rendőrség amit lehet, megtesz. Gyakran áll a traffipax a település hatá­rában, ez azonban csak részmegoldás. Azt tervezik, hogy néhány héten belül négy, nagy méretű táblát tesznek ki a településen, amelyek a gyorshajtók érzelmeire hatnak majd. Hogy hatásos lesz-e, azt egyelőre nem tudják.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek