Aktuális

Gyomorforgató: erőszakonként alig egy hónapot kapott a pedofil

Bors

Létrehozva: 2017.03.21.

<p>Jégkrémet ajánlott áldozatának.</p>

Olyan esetet zárt le a napokban a liverpooli bíróság, ami kapcsán több kérdés is felmerül az emberben, de legfőképp az: hogy lehetséges, hogy egy ilyen szörnyeteg évekig büntetlenül tevékenykedjen - és miután elítélik, hogy lehetséges, hogy ennyivel megússza?

A vádirat szerint ugyanis a 41 éves Anthony Morgan éveken keresztül erőszakolta kiskorú áldozatát, összesen 225 alkalommal megrontva őt. A férfi jégkrémet és édességet ajánlott a szexért cserébe, valamint azzal hallgattatta el a gyermeket: úgysem hinne neki senki. A kislány csak hosszú évekkel később merte egy másik felnőttnek bevallani, miken ment keresztül. Ezt követően jutott az ügy a hatóságok tudomására. 

„Hétről hétre megerőszakolta ezt a fiatal lányt, többször, mint amit számon lehetne tartani. Amit tett, azzal gyakorlatilag tönkretette a lány egész eddigi életét. Ki tudja, mikor fog mindebből felépülni - ha fel fog egyáltalán - és milyen hatással lesz rá” - összegezte a szörnyűségeket Andrew Menary bíró, hozzátéve, hogy nehéz ennél súlyosabb erőszak-hadjáratot elképzelni.

Morgan nyolcrendbeli nemi erőszakot valamint egy kísérletet beismert, a többi vádpontban azonban ártatlannak vallotta magát - így azt is tagadta, hogy áldozatát nem kevesebb mint hatvan alkalommal erőszakolta meg, mikor az csupán 4-5 éves volt! Az ügyészség azonban úgy döntött, megelégednek a pedofil által elismert erőszakokkal, a többi bebizonyítását pedig nem erőltetik - így történhetett, hogy a férfit összesen 16 év börtönbüntetésre ítélték. Ennek kétharmadát kell letöltenie, mielőtt szóba kerülhet feltételes szabadlábra bocsátása - írja a Mirror.

Mindez azt jelenti, hogy ha az áldozat által bevallott - és a vádiratban szereplő - 225 erőszakkal számolunk, akkor erőszakonként legfeljebb 26 napra kell börtönbe vonulnia a pedofil szörnynek!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek