Aktuális

Életébe került a magyar turistának a hazardírozás

Bors

Létrehozva: 2017.03.18.

Egy magyar turista haláláról írt egy grúziai hírportál, amely szerint egy ötfős társaság egyik tagja síelés közben letért a kijelölt pályáról, és elsodorta egy lavina, a helyszínen életét vesztette egy tbiliszi közelében lévő síparadicsomban. A beszámolók szerint a szerencsétlenül járt síelőt ugyan gyorsan kimentették a hó fogságából, de megmenteni már nem tudták az életét. A lap megemlíti, hogy ezekben a napokban különösen veszélyes síelni a grúz hegyekben, mert az olvadás miatt nagy a kockázata a hócsuszamlásnak.

A lap még azt is hozzáteszi, egyelőre nem világos, hogy az életét vesztő turistának van-e bármi köze az országban tartózkodó magyar külügyi küldöttséghez, amelynek tagja Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is.

Frissítés: Megkerestük a külügyminisztériumot, a következő választ kaptuk: az áldozat nem volt tagja a hivatalos látogatáson Tbilisziben, Grúziában tartózkodó miniszteri delegációnak, turistaként tartózkodott az országban.

A külképviselet  természetesen azonnal tájékoztatta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert a sajnálatos balesetről. A magyar követség az elhunyt feleségét értesítette, a holttest hazaszállításáról a biztosító gondoskodik.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek