Aktuális

Tömörkény: megütötték az idős buszsofőrt

R. K.

2017. február 23. csütörtök 10:30

Felháborító események zajlottak le egy Csongrád megyei helyi buszjáraton. Egy idős buszsofőr az utolsó járat sofőrjeként indult útnak a Szeged–Tömörkény útvonalon, amikor is az egyik utas nekiesett.

– Az első megállónál egy fiatal pár akart felszállni. Látszódott rajtuk, hogy nagyon részegek voltak. Főleg a lány, aki szerintem még nagykorú sem lehetett. Fekete ruhát viselt, vöröses-feketés haja volt, zöld tincsekkel. Az erősen illuminált állapotuk miatt nem akart jegyet adni nekik a buszsofőr. A lány ekkor visító hangon kérdőre vonta, majd nekiesett, és háromszor megütötte a jobb vállát. A vezetőfül­kében nyilván megmozdulni is nehéz, így védekezni sem tudott. A barátja ekkor gyorsan lehúzta a buszról a támadót. Néhány má­sodperc telt el, amikor is hirtelen újra felugrott, és váratlanul arcon köpte. Nem hittem a szememnek.

– A sofőr megfenyegette őket, hogy rendőrt hív. Ettől megijedtek, és átrohantak az úton, ahol majdnem elütötte őket egy autó – mondta felháborodva a Borsnak egy buszon utazó szemtanú. Szerinte volt a buszon egy szolgálaton kívüli ellenőr is, aki nem sietett a busz­ve­zető védelmére. A sofőr állító­lag azért nem értesítette a rendőröket, mert nem akarta késő este hátráltatni az utasokat.

– Beszéltem vele, nagyon megrázták a történtek. Józsefnek hívják, 33 éve dolgozik a cégnél. Azt mondta: gyakran érzi magát veszélyben, mert hétvégente mindig van valami botrány. A feletteseinek a tapasztalatai szerint hiába szól, nem tudnak mit tenni. A buszokon ráadásul ka­mera sincs, ami rögzítené az ehhez hasonló botrányos eseteket – újságolta a szemtanú. 

Lapunk megtalálta a sértett buszsofőrt, de József nem szere­tett volna beszélni a történtekről. Kerestük az ügyben a buszokat üzemeltető DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Zrt.-t is. Szerintük a járművezetőknek joguk van az utazásból kizárni a botrányosan viselkedő utasokat. A cégnek a támadó utasokkal szemben nincs intézkedési lehetősége, de amennyiben a sofőr értesíti a forgalomirányítást, haladéktalanul megteszik a szükséges lépéseket.

Leterítették a villamosvezetőt      

Elvesztette az eszméletét a 6-os villamos vezetője, akit tegnap egy férfi ütött le a Móricz Zsigmond körtéren álló szerelvényben.

Az Origo úgy tudja: a villamosvezető ki akart szállni a fülkéből, és észrevette, hogy egy férfi áll az ajtóban. Megkérte, hogy engedje ki. A férfi így is tett, de utána valamiért rátámadt. Többször megütötte a villamosvezetőt, akihez mentőt hívtak. A támadás oka nem ismert, veszekedés nem volt előtte. A szerelvényen vannak kamerák, azok felvételeiből talán kiderülhet, mi történt.  

További cikkek

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 24 év után jutottak ki, pont nélkül zártak – lemondott a kapitány

metropol.hu

Ez gyors volt! Kulcsár Edina már a nevét is megváltoztatta

origo.hu

A sünök miatt jött létre a rengeteg ember halálát okozó szuperbaktérium

nemzetisport.hu

Arsenal: közös megegyezéssel távozik a védő – hivatalos

origo.hu

Ezek a világ legfényűzőbb börtönei - galéria

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 19.: az Oroszlán megmutatja az igazságot, a Vízöntő jelet kap

vg.hu

Koronavírusban elhunyt az énekesnő, aki szándékosan fertőzödött meg

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: Kell egy kis idő, hogy ezt feldolgozzuk – Bánhidi Bence

origo.hu

Így szerezték meg jogosítványukat apáink, nagyapáink - galéria nosztalgiázóknak