Aktuális

Tinédzsert öltek a drogdílerek, az alvilág ura a rendőrség tudtával állt bosszút

Bors

2017. február 19. vasárnap 14:00

Döbbenetes titokra derült fény az angliai alvilág kapcsán több mint 20 évvel a történtek után. A Mirror beszámolója szerint egy brit bandavezér maga állt bosszút egy tizenéves lány haláláért, a „nemes tettet” pedig fel is ajánlotta a rendőrségnek.

A történet 1995-ben kezdődött. Leah Betts barátaival szerette volna megünnepelni 18. születésnapját, ám a buli tragédiába fordult. Az Essex megyében élő lány egy helyi bárban jutott hozzá a droghoz, amely az életét követelte. A lány szerette volna felpörgetni magát, ám a szer mellékhatásaként kialakult szomjúság miatt túl sok vizet ivott, a hirtelen, gyors folyadékbevitel pedig ödémát okozott az agyában. Leah alig két héttel a születésnapja után, 1995. november 16-án életét vesztette a kórházban.

Története megdöbbentette az angol közvéleményt, amely egy emberként harsant fel a drog terjesztői ellen, több drogellenes kampány indult abban az időben, hogy felhívják a figyelmet a problémára. Azonban egyvalaki még ennél is tovább ment.

Ugyanis a napokban nyilvánosságra kerültek 20 évvel ezelőtti hangfelvételek, amelyek nagy része egy másik nyomozás kapcsán lett rögzítve. Ebben egy akkoriban ismert bűnözői csoport főnöke a fiatal lány halálának napján találkozót beszélt meg egy magas rangú rendőri vezetővel, akinek felajánlotta, hogy elteszi az útból a tetteseket. Az extasy eladásával gyanúsított három személyt kevesebb, mint három héttel később egy Range Roverben találták holtan.

A most nyilvánosságra került jelentésben az áll: „1995. november 16-án (a lány halálának a napján – a szerk.) egy rendőrtiszt találkozott a bűnszervezet vezetőjével, aki felajánlotta Leah Betts haláláért felelős személyeket”.

Azt nem tudni, hogy a felek miben egyeztek meg, mindenesetre sokat mondó, hogy három héttel később három halottat találtak egy terepjáróban, mindhármukat korábban összefüggésbe hozták a lány halálával. Tony Tuckert, Pat Tate-et és Craig Rolfe-ot jól ismerték a környéken, régen terítettek illegális szereket Essex megyében. Mindhármukat kivégzésszerűen közelről lőtték agyon.

Kevesebb, mint egy évvel később két embert ítéltek el a gyilkosságokért, ám utólag sem tisztázott, hogy valóban ők követték-e el a vendettát. Az elmúlt években a rendőrség többször is remélte, hogy megtalálta a gyilkosok sofőrjét, aki tisztázni tudta volna, hogy ki is végzett a kábítószerkereskedőkkel, ám egyik esetben sem sikerült megnyugtató módon pontot tenni az ügy végére.

További cikkek

Családi dráma

Megdöbbentő fordulat a gyermekével végző pornósztár ügyében

Halálos baleset

"Bűntudatom van" - először tért vissza Magyarországra Eva Rezesova a szabadulása óta

Ez is érdekelhet

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 17.: a Rák szinte olvas a másik lelkében, az Oroszlán megmutatja erejét

borsonline.hu

Így még egész biztos nem látta Orbán Viktort: csúszott a pálinka, előkerült a zsebből is valami

magyarnemzet.hu

Itt a történet vége: Djokovicsot kitoloncolják Ausztráliából

teol.hu

Mikor tekinthető kórosnak, hogyha sovány a gyerekem?

origo.hu

A gamerek tizede már átállt a Windows 11-re

vg.hu

Jelentős magyar szerepvállalással bővül a sóparadicsom Szovátán

borsonline.hu

"A lányommal akarok lenni" - öngyilkosságot kísérelt meg az édesanya, miután elvesztette gyermekét

nemzetisport.hu

Newcastle: megállapodtak a német válogatott szélsőjével – sajtóhír

mandiner.hu

88 ezer család igényelte 2021-ben a hárommilliós otthonfelújítási támogatást

origo.hu

Véres és vicces: az új Sikolyban a Z-generáció is megkapja a magáét