Aktuális

Para: idegen űrhajót látnak az Antarktiszon

V. Zs. 

Létrehozva: 2017.02.17.

Izgalomban vannak az ufóvadászok. Egy műholdképen idegen űrhajót vélnek felfedezni a Déli-sarkon.

A dolog című, több feldolgozást is megért filmben egy antarktiszi kutatócsoport egy lezuhant űrhajó roncsaira bukkan. Az eset a vi­lágmindenség fontos kérdései­nek megválaszolása helyett azonban rémálomba torkollik, ugyanis az idegen a testmásoló képességével durva vérontást rendez a tudósok közt.

Reméljük, nem ér hasonló véget az a felfedezés, amelyről a napokban számoltak be külföldi lapok, köztük a német Bild.

Az ufók köztünk vannak

Roswell, 1947
Bár az amerikai hivatalos szervek szerint csak egy meteorológiai ballon zuhant le júniusban, mindmáig ez az ufóhívők legismertebb története, miszerint földön kívüliek szenvedtek hajótörést. Pár éve egy filmfelvétel is megjelent a neten, amit állítólag az egyik túlélő űrlényről készítettek.

Szverdlovszk, 1968
Állítólag egy lezuhant ufó maradványait szállították el egy erdőből a mai Jekatyerinburg mellett az esztendő végén. Az esetről a szóbeszéd szerint filmfelvétel is készült.

Pécs, 2009
Azonosítatlan repülő tárgyakat észleltek a város légterében. A szemtanúk hat vagy hét gömb alakú, narancssárga ufót láttak.

Az Antarktisz keleti felén, a tengerparttól – jobban mondva a folyékony víztől – mintegy 150 kilométerre ugyanis többen látni vélnek egy félig a jégbe fúródott tárgyat a Google Earth térképalkalmazás műholdképén. Az árnyékot is vető, szabályos kör alakú dolog az ufóvadászok szerint jó eséllyel egy földön kívüli civilizáció repülőgépe lehet. Az élesebb szeműek azt is állítják: a test szélein bevésések – gravírozás – is látszanak.

A szkeptikusok szerint viszont maximum az An­tarktiszon folyó tudományos kutatások egyik technikai eszközéről lehet szó, már ha egyáltalán mesterséges a tárgy. Hogy valóban megtudhassuk, mi is van ott a Déli-sarkon, annak kiderítését számos körülmény nehezíti. A feltételezett űrhajó a környékbeli magaslatokból következtetve egy nagyjából 3000 méter magas, nehezen megközelíthető hegyen ta­lálható. Ráadásul a legközelebbi kutatóállomások ezer kilométerre vannak.    

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek