Aktuális

Garázdaságért ítélték el a képviselőt

M. R.

Létrehozva: 2017.02.01.

Elítélték Várnai László zuglói önkormányzati képviselőt, aki az utcán veszekedett volt feleségével. A nő azt állította, el is akarta gázolni.

Forrás: MTI

Három évvel ezelőtt zárta ki az LMP az akkor még a pártban politizáló Várnai Lászlót, mert Szél Bernadett társelnök szerint a képviselő bántalmazta volt élettársát, amit tanúk bizonyítottak. Végül azonban csak garázdaság miatt indult büntetőeljárás a politikus ellen, aki jelenleg a Civil Zugló Egyesület képviselője. Ebben az ügyben született nemrég jogerős ítélet: Várnait háromszázezer forintos pénzbüntetésre ítélték.

A politikus a Borsnak idézte fel a 2013-as esetet. – Egy nyilvános veszekedés miatt ítéltek el, de nem történt bántalmazás. Élettársammal 2012-ben szakítottunk, de elváláskor a nők mindent megpróbálnak, hogy a gyerek náluk maradjon. Aznap nálam lett volna a gyerek, de a volt élettársam először azt mondta, hogy beteg, azután pedig, hogy nincsen otthon. Mikor odamentem a lakásukhoz, megérkeztek. Be akartam tenni a gyereket az autómba, ekkor volt egy huzakodás, de nem ütöttem meg – mesélte Várnai, akit a perben a volt élettárs azzal is megvádolt, hogy el akarta gázolni az autójával.

– Beültünk az autómba, ekkor (a nő) elé állt. Elhajtottam mellette, nem húztam rá a kormányt, el sem esett. Nem csináltatott látleletet. A bíróság nem vette figyelembe ezt a vallomást. Pár hétre rá jött volna a gyermekelhelyezési per, ezért csinálta ezt a jelenetet. Ő akarta megkapni, én 50–50 százalékos láthatást akartam. Tudja, milyenek a nők! Van egy gyerek, akivel együtt éltél, egyszer csak nem láthatod, csak hetente egyszer, és ha a nőnek rossz napja van, akkor sem láthatja – mondta Várnai, aki szerint ma már jóban vannak a nővel.

A politikus szerint nem indulhat ellene önkormányzati méltatlansági eljárás, ami a leváltásához vezetne, hiszen nem ítélték szabadságvesztésre.    

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek