Aktuális

Fura játékot űznek a japán kopaszok

Bors

2017. február 24. péntek 16:30

Semmi szégyellni való nincs egy tar kobakban, a kopaszságra igenis lehet büszkének lenni. Sőt, világnapot is érdemelnek a kopaszok! Az első lépést ebbe az irányba már meg is tette a japán Szugo Teidzsiro. A 70 éves férfi 1989-ben megalapította a Kopasz Férfiak Klubját, mely immár 65 taggal büszkélkedhet. „Ünnepnapuknak” február 22-ét jelölték ki.

A szerdán tartott ereszd-el-a-hajamon harminc csillogó halántékú férfi jött össze, hogy jókedvűen, büszkén ünnepeljék hajtalanságukat. Mókás csapatépítő játékokkal múlatták az időt – persze mindet az ő egyéniségükre formálták. A kötélhúzás például a következő képpen nézett ki: az egymással szemben térdepelő ellenfelek fejbúbjára egy-egy tapadókorongot cuppantottak, melyet egy fonallal kötöttek össze. A fonal közepére függesztett papírlapot kellett elmozdítani a saját irányukba a fejükkel.

– Még mindig fáj a fejem – panaszolta az egyik egyáltalán nem rosszkedvű résztvevő a BBC-nek. – Azt hiszem, jegelnem kell majd.

– Büszkeséget érzek. Mondhatni jól érzem magam kopasz emberként – lelkendezett egy másik, aki először vett részt a programon.

A szervezet célja arra ösztönözni az embereket, hogy pozitív dologként tekintsenek a kopaszságra, hiszen nincs benne semmi szégyellni való. A vezető Szugo a világ minden pontjáról gyűjtene tar embereket és saját olimpiát szervezne nekik.

További cikkek

Gyilkosság

Hat családtagjával végzett a vérfertőző lelkész

Tragédia

„Olyan hívást kaptam, amit egyetlen szülő sem akar” – zokogta az apuka, aki elvesztette a gyermekét

Ez is érdekelhet