Aktuális

Turista osztályon repült a szaúdi herceg 80 sólyma

Kiss Boglárka

2017. január 31. kedd 21:00

Fejenként 180 ezerbe kerül egy madárjegy a Qatar Airways gépén, ahol az elpottyantott ürüléket a személyzet takarítja össze. Persze a Közel-Kelet milliárdosainak ez zsebpénz, nekik aranyozott kocsira is simán telik

Egy igazán gazdag embernek – ha kicsit is jószívű – a szerettei sem szenvedhetnek hiányt semmiből. De vajon mi a helyzet a gazdag illető házi kedvenceivel? Nos, kétség kívül nekik is jár a kényelem. Legutóbb a szaúdi hercegről derült ki, mennyire odaadóan bánik sólymaival, amit a Reddit képmegosztó oldalra feltöltött kép bizonyít. A fotót állítólag a pilóta barátja készített, és az előkelőség nyolcvan darab sólymát mutatja, amelyeknek a herceg foglalt helyet egy helyi légitársaság turista osztályán. A gépen ugyan ülnek emberek is, ők valószínűleg a herceg szolgálói. A ragadozó madarakat alaposan felkészítették az útra, bár természetüknél fogva nem félnek a levegőben, mégis leszedálták őket és szárnyaikat lekötözték. 

Biztos sokat láttak már a takarítást végző légiutaskísérők, de ilyet még nem: az „utasok” leszállása után madártollakkal és ürülékkel kellett megküzdeniük. A Daily Mail arra gyanakszik, a Qatar Airways egyik gépén utaznak a sólymok, amely hivatalosan is engedi madarak szállítását, egy elkülönített helységben, legfeljebb hat példányt. Egy ilyen helyre szóló jegy 33 ezer forinttól 180 ezer forintba is kerülhet, a távolságtól függően.

Ez a meg nem nevezett herceg azonban nyolcvan madarat röptet 10 ezer méter magasan, így nem lehetetlen, hogy magángépet bérelt az utazáshoz. Több közel-keleti légitársaság is biztosítja a nagy becsben tartott, vadászathoz használt sólymok szállítását, a legtöbb milliárdos madaraival együtt utazik izgalmas vadászatra. 

Sípálya a sivatagban

A legtehetősebbeknek a sivatagot sem kell elhagyniuk, ha síelni támad kedvük. A Ski Dubai egy 85 méter magas aréna, melynek dekorációja az Alpokat idézi. A mesterséges síarénában öt különböző pálya található, de befogadó képessége „csupán” 1500 fő. 

Aranyba mártott luxuskocsik

Nemcsak átvitt értelemben úsznak az aranyban a szaúdi uralkodók. Legtöbbjük szereti tárgyaikon is látni a csillogást. Turki Bin Abdullah szaúdi herceg például az amúgy is fényűző, luxusautóit borította arannyal: hatkerekű Mercédesz terepárója mellett Rolls Roys Phantom Coupe-ját, és sportos Lamborghini Aventador SV-jét is látványossá tette az előkelő színnel. Ez utóbbi 350 kilométer/órás sebességre képes, és ára meghaladja a 20 millió forintot – és ez csak egy a gyűjteményből.

További cikkek

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Baleset

Két mentőhelikoptert riasztottak a helyszínre: Szörnyű tragédia történt Bács-Kiskun megyében

Ez is érdekelhet

borsonline.hu

Most adták ki a meteorológusok: borzalmas, ami az ország felé tart

888.hu

Vancsa Zalán ötmillió euróért ír alá a Manchester Cityhez

origo.hu

Leszámolt a vásárlók vágyaival a Tesla, nem kapják meg, amit akarnak

mandiner.hu

Németh Zsolt: Az Európa Tanácsnak szerepet kell vállalnia a megromlott európai biztonsági helyzet megoldásában

vaol.hu

Meghalt egy férfi Szombathelyen, nem baleset történt - fotók

origo.hu

Az ember szemén látszik a halál időpontja

nemzetisport.hu

Videó: a svéd kézisek odébb tették a rossz helyen parkoló autót Budapesten

vg.hu

Megvan, hová temetik Csollány Szilvesztert

origo.hu

Ezek most Magyarország legolcsóbb új autói, ki nem találná, melyik márka áll az élen

mandiner.hu

Márki-Zay Gulyás Mártonról: Ő nyíltan meleg, és szerintem kommunista. Nagyon szeretem!

haon.hu

Rablást kísérelhettek meg egy Hatvan utcai ékszerüzletben

origo.hu

Így forgatták Tom Holland Uncharted-filmjének leglátványosabb akciójelenetét - videó