Aktuális

Ötszáz rádiót hallgathat Csongor

Reim Károly

Létrehozva: 2016.11.07.

Az internet és a digitális kütyük 21. századi világában nem éppen „korszerű” hobbit választott magának egy pécsi fiatal. A 17 éves Szekeres Csongor az édesapja révén ismerkedett meg a régi rádiókkal, amelyek gyűjtésébe már egészen korán belefogott.

– Először hétéves koromban, egy ismerősnél láttam igazi klasszikus rádiót. Egyből bele is szerettem ezekbe a nagyszerű készülékekbe, az pedig csak ráerősített, hogy a nemrég elhunyt édesapám is rajongott a régiségekért. Jelenleg ötszáz rádióm van, a régi szovjet kis Sokoltól egészen a nagy zeneszekrényekig – büszkélkedett a Borsnak Csongor, akire már idehaza és külföldön is felfigyeltek.

A pécsi fiatal sorra járja a börzéket és a vásárokat. Volt már olyan, hogy a kuka mellől hozott el egy értékesebb darabot, amit meg is javít, ha úgy hozza a szükség. Édesanyja kezdetben még aggódott a fia gyűjtőszenvedélye miatt, de mostanra már egyáltalán nem zavarja. A rádiók otthon katonás rendben sorakoznak, emellett még két garázs is a tárolásukra szolgál.

– Kedvencem nincsen, de mindegyikhez kötődik egy-egy emlékem. Azok a legértékesebb készülékek, amelyek a második világháború idejéből származnak. Nehéz felbecsülni, de jó pár millió forintot biztosan megér a gyűjteményem – mondta a fiatalember. Csongor rádióit rendszeresen kiállítják. A jövőben szeretné azt is elérni, hogy a pécsi városvezetés segítségével egy rádiómúzeumot nyithasson. Azoknak pedig, akik kidobnák a régi rádiójukat, azt üzeni: előtte inkább keressék meg őt (e-mail címe: [email protected])!    

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek