Aktuális

Aludj a Flinstone-házban, ami 213 milliót ér

Bors

Létrehozva: 2016.11.07.

<p>Az Airbnb-szolgáltatás segítségével igazi kőkorszaki szakiknak érezhetjük magunkat pár napra.</p>

Akit esetleg a jószerencse a San Francisco-öbölbe sodorna, immáron közel egy éve kihagyhatatlan ajánlat várja. Hillsborough-ban ugyanis a szálláskereső Airbnb-szolgáltatás segítségével most bárki lakója lehet pár napig az úgynevezett Flinstone-háznak. A név nem véletlen, hiszen a népszerű rajzfilmsorozat, a Frédi és Béni ihlette a készítőit.

A körülbelül 250 négyzetméteres lakot William Nicholson tervezte, s 40 évvel ezelőtt épült. Három szobát és két fürdőszobát tartalmaz. Az 1980-as évek közepén megrongálódott, miután a hegyekből nagy mennyiségű víz zúdult az épületre. A helyreállítása 1987-re lett kész.

A ház legutoljára 1996-ban cserélt gazdát, akkori áron 231 millió forintért. Legutóbb 2015-ben kezdték el árulni, mégpedig 1,2 milliárd forintért.

Amíg azonban nem sikerül túladni rajta, addig mondjuk egy hosszú hétvégére bárki Frédinek és Béninek érezheti magát. Persze ehhez nem árt a pénztárca mélyére nyúlni, hiszen egy éjszaka nagyjából 216 ezer forintba kerül. Nagy kár, hogy ehhez nem dukál egy valódi dinoszaurusz-háziállat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek