Aktuális

Akkor is fizet pluszban, ha otthon nyomtatja ki a koncertjegyét!

D. A.

Létrehozva: 2016.11.19.

Karácsony közeledtével megsokszorozódnak az internetes vásárlások, és egyre természetesebb ha szeretteinket koncert- vagy színházjeggyel lepjük meg. Na és akkor jön a meglepetés.

Jól nyissa ki azonban a szemét, aki online vásárol, mert nem várt meglepetésekben lehet része: a megvenni kívánt jegyek árára ugyanis kezelési költségeket számolnak fel. Havasi Balázs, Zorán, Varga Miklós,  Eros Ramazzotti vagy más sztárok meghirdetett koncertjeiért például akkor is plusz 1800 forintot kell fizetnünk, ha személyesen vesszük át valamelyik irodában az előre lefoglalt jegyünket.

De az Eventim hálózatnál azon se lepődjünk meg, ha online vásárlás esetén is többletköltséggel találjuk szembe magunkat. A jegyáron felül 1500 forintot számolnak fel azért, hogy az internetes felületükön keresztül megvett belépőt otthon, a saját gépünkön, a saját tintapatronunkkal kinyomtatjuk. 

Vajon ezzel kapcsolatban milyen költsége merül fel az irodának? Egy átlagember számára érthetetlen, miért kell ezekért fizetni, sokan az interneten dühöngenek emiatt. Az egyik ismert énekes rajongói között voltak olyanok, akik kerek perec kijelentették: elvből nem hajlandók ennyi pluszköltséget ki­fizetni, ezért inkább el se mennek a bulira. Úgy érzik, kihasználják őket, nyerészkednek rajtuk.

A Bors utánajárt, miről lehet szó, miért kell pluszkiadásokba vernünk magunkat. – Le kell szögezni, hogy minden jegyiroda számol fel kezelési költségeket, csak ki így, ki úgy hívja. Tekinthetjük ezt kényelmi díjnak is. Ki többet, ki kevesebbet határoz meg. Nem a jegyár mértékéhez kapcsolódik, mert van, ahol fix díjról beszélünk, van, ahol a jegyár egy bizonyos százalékáról, de az is előfordul, hogy jegytípusokhoz kapcsolják a tranzakciós díjat.

– Egyes árkategóriák alatt pedig nem számolnak fel semmit. Ez azért van, mert a jegyirodáknak fejleszteniük kell például az infrastruktúrájukat ahhoz, hogy ügyfeleiket maximálisan ki tudják szolgálni – mondta el a Borsnak az egyik cég névtelenséget kérő vezetője, aki elárulta: egyes jegyirodáknál csak pár száz forintos pluszköltségekről van szó, de van, ahol az összegek jóval magasabbra kúsznak.   

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek