Aktuális

Lovaktól rettegnek a parádiak

Kovács Ádám

2016. október 6. csütörtök 16:30

Forrás: Vaskó Tamás

Óriási a felháborodás az aprócska Heves megyei településen, Parádon az utcán csatangoló lovak miatt. Az állatok gazdája ellen többször is feljelentést tettek már a rendőrségen.

– Mindennap lovakat látunk legelészni a kisbolt előtt, a kocsmánál vagy épp a saját kertünkben – háborgott a Borsnak Mária, aki bevallotta, hogy bizony fél a többmázsás ál­latoktól.

– Csaknem tíz éve terrorizálnak bennünket a lovak. Nemrégiben egy biciklis kisfiút rúgott meg az egyik, a gyereknek eltörött a karja – állította egy neve elhallgatását kérő, másik helybeli.

Csípős

Mint cseppben a tenger, úgy mutatkozik meg egy kis faluközösségben a magyar társadalom reménytelenül siralmas állapota. Nem a birtokháborítót, a rongálót, a tolvajt vagy az erdőt feldúló motorost utáljuk, aki magasról tojik a szabályokra és más magántulajdonára, hanem aki lovakat tart. Mert, ugye, állhatna is mellettük ostorral nulla-huszonnégyben. Vagy még inkább húzzon a francba! Kósa B. György

Megkerestük a lovak gazdáját, Széll Pétert, aki ötven állatot tart a tanyáján. Akad közöttük Európa-bajnok, ugyanis a tulajdonos szakmáját tekintve sportlótenyésztő és lovasedző:

– Az ominózus esetet a rendőrség vizsgálja, de a biztonsági kamera felvételén jól látszik, hogy amikor a gyerek elesett a biciklivel, ló nem is volt a közelében. Ezt a szemtanú is alátámasztotta – nyilatkozta a Borsnak Széll, aki elismeri, hogy időnként elszöknek a jószágai.

– Körbekerítettem a legelőjüket drótkerítéssel, villanypásztorral, de hiába. A birtokomon keresztül járnak a vadászok, a gombászok, a fatolvajok, de még a krosszmotorosok is, akik ilyenkor elvágják a drótkerítést. A lo­vaim, ha felfedezik, hogy szabad az út, akkor megindulnak – fejtette ki Széll, akinek olyannyira rossz a híre a faluban, hogy amint valaki kóbor lovat lát, egyből őt hívja, pedig több tenyésztő is él a környéken.

– Mindent megteszek azért, hogy a lehető legnagyobb biztonságban neveljem az állataimat. Abban azonban biztos vagyok, hogy ha mégis elkószálnak, soha senkit nem bántanak, sokkal félősebbek annál – állította.     ­­     

További cikkek

Tűz

Halálos áldozata is van a hajnali budapesti kórháztűznek -Fotók

Tűz

Tűz ütött ki a fővárosi Szent Imre kórházban

Ez is érdekelhet

life.hu

Változás: a házorvosok csak a kiemelten veszélyeztetetteknek kérhetnek PCR vizsgálatot, a többieknek antigén tesztet kell végezniük Szlovéniában

metropol.hu

Lehull a lepel, erőszakos is tud lenni II. Erzsébet királynő

origo.hu

Diplomát hamisított magának Bangóné?

mandiner.hu

„Feri, Szaszi és Peti előre megállapodnak az ülések előtt” – cikket közölt a 444.hu az ellenzék belső viszonyairól

sonline.hu

A vadászok kétharmada sajnos csak ember, puskával

origo.hu

Elegánsnak ígérkezik a Google okosórája

nemzetisport.hu

Férfi kosár NB I: győzött a Körmend, a ZTE és a Sopron is

vg.hu

Autóbalesete volt Arnold Schwarzeneggernek

nemzetisport.hu

Kézi Eb: „Hogy mennyi védésem volt!?” – a holland nyerőembernek el kellett kéredzkednie a munkából

metropol.hu

Újabb gyanús Covid-tünet? Sokan panaszkodnak erre megbetegedés után

origo.hu

Meglátta az egyetlen üres helyet a járdán, úgy parkolt le, ahogy csak a legnagyobb profik tudnak

origo.hu

26 évesen meghalt az Oscar-díjas színésznő egyetlen fia, éppen a születésnapján