Aktuális

Gépek tartják életben a fejbe lőtt csecsemőt

Ny. A., V. Zs. 

Létrehozva: 2016.10.18.

Intenzív osztályon ápolják azt a 11 hónapos csecsemőt, akit az apja sebesített meg légpuskával vasárnap Oldon. A gyermek állapota válságos.

Légpuskával lőtték fejbe a mindössze tizenegy hónapos Lajoskát a dél-baranyai Oldon – írtuk meg még vasárnap. A gyermeket vasárnap délután vitték be a siklósi háziorvosi ügyeletre a szülők, ám onnan kritikus állapota miatt mentőhelikopter szállította Pécsre, a gyermekgyógyászati idegsebészeti klinikára, ahol aznap idegsebészeti beavatkozást végeztek el rajta. 

A klinika igazgatója, Decsi Tamás tegnap elmondta: a műtétet követően a kisgyermek a gyermekklinika intenzív osztá­lyára került, gépen lélegeztetik. Állapota súlyos, válságos.

A Baranya megyei zsaruk szerint a mentők diszpécsere jelentette be a rendőrség ügyeletén, hogy vasárnap 12 óra körül lőtt fejsérüléssel szállítottak a siklósi kórházba egy kritikus állapotú, 11 hónapos oldi kisgyermeket. A rendőrség megállapította, hogy egy 22 éves oldi férfi a lakásában nem kellő körültekintéssel rakta le a töltött légpuskáját, véletlenül elsütötte, és így találta el a kisfiát.

Oldon a polgármestert előre megkérte az apa, a hivatalban senki se nyilatkozzon az ő ügyében. A faluban ugyanakkor mindenkit mélységesen megdöbbentett az eset. – Rosszat, ha akarnék, sem tudnék mondani a családról – mondta egy asszony a falu főutcáján. – Őshonos oldiak, dolgos, rendes em­berek. Az apát a közmunkaprogram keretében foglalkoztatják. A falu végében álló há­zat, ahol laknak, nemrégiben vet­ték, apránként javítgatják. A háztetőt tavasszal cserélték le.

Az egyik utcabéli arról beszélt, hogy az apa aznap el akarta adni a légpuskáját, s kint próbálgatták azt a leendő vevővel. A bemutató igencsak látványosra sikeredett, mert még a rendőröket is kihívták. Bár a légpuska nem engedélyköteles, de használni csak úgy lehet otthon, hogy az senkit ne veszélyeztessen. – A járőr figyelmeztette őket, majd elmentek. Ezt követően történt a  baleset – magyarázta a szomszéd. 

Az apa ellen gondatlanságból elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés miatt nyomoznak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek