Aktuális

Elvitte a szíve Mártát, a Vajdaság kedvencét

Bors

Létrehozva: 2016.10.13.

<p>Élete során sok harcot megvívott és megnyert a Palicsi Állatkert híres elefántja, ám a 41 esztendős ormányos a hét elején örökre elment.</p>

Forrás: Facebook

Márta 1980-ban érkezett a vajdasági intézménybe, amely sokak szerint Szerbia egyik legszebb állatkertje. A látogatók azonnal megszerették, és sztárt csináltak belőle, ugyanis az elefánt kifejezetten jól viselte az emberek közelségét. Ő lett a Palicsi Állatkert arca.

Öt évvel ezelőtt már felépült egy súlyos betegségből, de most hétfőn eljött számára a vég. Reggel lábra sem tudott állni, és bár az állatorvosok mindent megtettek, szenvedései nem múltak, és este nyolckor jobblétre szenderült. A 41 év, amit megélt, emberi korra átszámítva hetvennek felel meg.

– A vizsgálatok alapján úgy tű­nik, a szíve vitte el Mártát. Vannak állatkertek, ahol az elhullott állatokat odaadják a ragadozóknak, de nálunk ez nem szokás. Már el is temettük az elefántot az állatkert területén – nyilatkozta a Borsnak az intézmény állatorvosa, Jánosi Tibor. – Jó fél év múlva kihantoljuk, és a csontvázát a belgrádi természettudományi múzeumban állítják ki. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek