Miért hagyja abba azonnal a Nutella evését?

Miért hagyja abba azonnal a Nutella evését?

kövérség
PUBLIKÁLÁS: 2016. szeptember 28. 17:00
Bors

A Mirror és a The Sun magazin is egy hosszabb cikket közölt arról, miért nem kéne ezt a mindenki által szeretett és búfelejtőnek is remek ételt örökre elfelejteni. Fontos hangsúlyozni, nem azzal van baj, ha időnként bele-belekóstol az ember, hanem ha rendszeresen fogyasztja. Tehát az az állítás egy pillanatra sem veszti érvényét, hogy egy üveg színtiszta öröm az agynak, de azt se felejtsük el a mértékletesség képessége kevesek kiváltsága. 

A Nutella cukrot, módosított pálmaolajat, mogyorót, kakaót, sovány tejport, tejsavóport, lecitint szója) és vanillint tartalmaz. Ez első ránézésre elég finomnak tűnik, de a szójalecitinnek kétes a megítélése, mert nem fermentált és genetikailag módosított. Egyes szakemberek terhes nőnek csecsemőknek, illetve a mellrák túlélőknek azt javasolják, ezt az összetevőt messze kerüljék el. 

A vanillin nem egyenlő a vaníliával, hanem csak egy aroma, amely hasonlít rá. A másik vitatott összetevő a pálmaolaj, amely nehezen emészthető és megterheli a májat, a vesét és a tüdőre sincs jó hatással. Ráadásul egyre nő utána a kereslet, amelynek hatására csökkenek az esőerdők, ez pedig a veszélyeztetett fajoknak sem kedvez, és akkor még finoman fogalmaztunk. 

Két evőkanál finomságban pedig 200 kalória van, ezért nem érdemes egy fél üveggel bevágni belőle a tévé előtt ülve. 

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.