Aktuális

Magyarul beszélt a Teréz körúti robbantó

M. S.

2016. szeptember 29. csütörtök 05:10

Magyarul beszél, és még ahhoz is volt hidegvére, hogy a detonáció után cipőt cseréljen a Teréz körúti robbantó. A rendőrségen tegnap jelentkezett a támadás egyik koronatanúja.

Gőzerővel folyik a hajsza a Teréz körúti robbantó kézre kerítésére. Kiszivárgott információk szerint a fantom a robbanás után ledobta a világos színű horgászkalapját, majd a dzsekije kapucniját húzta a fejére. Pontos terv szerint cselekedett, hiszen ezután fehér sportcipőjét is lecserélte, majd a Blaha Lujza tér felé vette az irányt. Az egyik szórakozóhely előtt nekiment egy kidobónak, akitől tiszta magyarsággal elnézést kért. Dr. Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) helyettes szóvivője sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta az értesülést.

Ugyanakkor a KNYF tegnap egy felhívást tett közzé. Továbbra is kéri a szemtanúk jelentkezését és a kamerafelvételek megőrzését. Kiemelten kérik azon hölgy jelentkezését, aki a robbantás előtt pár másodperccel elsétált a rendőrjárőr mellett. A felhívás hatásosnak bizonyult, ugyanis a hölgy tegnap már meg is jelent a rendőrségen. Dr. Simon Richárd lapunkkal közölte: eddig közel kétszáz bejelentés érkezett a lakosságtól az esettel kapcsolatban. A kamerafelvételeken is látható szemtanúk közül már sokakat sikerült azonosítani és meghallgatni.

Értesüléseink szerint a robbantásban életveszélyesen megsérült rendőrnő, A. Szabina továbbra sincs kihallgatható állapotban, bár az intenzív osztályt már elhagyhatta. Biztos forrásból származó információink szerint a két sérült rendőr a Honvéd Kórházban 24 órás védőőrizet alatt áll, informátorunk úgy fogalmazott: „igen komoly védelmet kaptak, hiszen bár a Honvéd Kórház zárt intézmény, de ko­rántsem kijátszhatatlan”.

Tegnap a felderítő munka támogatására a Belügyminisztérium létrehozott egy internetes oldalt, amelyre bárki feltöltheti a felvételét, amelyet szombaton a robbantás közelében készített. Az oldal a robbantas.bm.gov.hu cím alatt érhető el.

Tűzszerészriasztások

A Készenléti Rendőrség Tűzszerész Szolgálata 2015. 01. 01.– 2016. 09. 28. között összesen 1408 esetben vonult ki elhagyott, gazdátlan csomaghoz. Ebből 1182 esetben a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. Kedd reggel a Teréz körutat zárták le egy gazdátlan csomag miatt, tegnap a Déli pályaudvaron levő rendőrkapitányság környékén volt riasztás.
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hódi Pamela teljesen összetört Berki Krisztián temetésén - képek

borsonline.hu

Holtan találták meg a kedden eltűnt 13 éves fiút

hirtv.hu

Többször megerőszakolta barátja 9 éves fiát a tatai férfi

metropol.hu

Titokzatos virág került Berki Krisztián sírhelyére, ez a név áll rajta

vg.hu

Lemaradást okoz az inflációkövető nyugdíj

kemma.hu

Többször is megerőszakolta barátja 9 éves kisfiát egy tatai férfi

mindmegette.hu

A 9 legjobb gnocchi, aminek egy olasz is elkérné a receptjét

life.hu

Számtalan programmal nyűgözte le Czippán Anettet és gyerekeit Hajdúszoboszló

mindmegette.hu

EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA ELGENDŐ VIZET ISZOL - 5 TUDOMÁNYOS TÉNY!

borsonline.hu

Ismert magyar zenész oldalán tűnt fel Szabó Zsófi - fotó

borsonline.hu

Dundika új külseje felrobbantotta az internetet - fotó

További cikkek

Szexi

Nyílt utcán villantotta meg meztelen popsiját a pornós kebelcsoda – 18+ fotó

Benzinkút

Itt vannak a részletek a kedvezményes üzemanyag-vásárlásról