Aktuális

Utolsó ajándék: úszhatott egyet a családjával a négyéves

Bors

2016. augusztus 25. csütörtök 21:00

Evelyn Nolan édesanyjával és édesapjával életében először ringatózhatott a vízen. Két nappal később örökre elment - írja a Mirror.

A 4 éves kislány egy olyan betegségben szenvedett, amelyre az esély 1:168 millióhoz volt. 2011-ben egyike volt annak a 42 embernek a világon, aki ilyen kromoszóma rendellenességgel jött világra. Az első rohama három hónapos korában volt, akkor diagnosztizálták nála a betegségét. Agykárosodása következtében pedig súlyos és kezelhetetlen epilepsziától szenvedett. Az utóbbi miatt nem tudta a fejét felemelni és beszélni sem bírt. Refluxszal és lyukas szívvel élt, a fejlődésben pedig le volt maradva. A legnehezebb mind közül az lehetett számára, hogy naponta 300-szor volt rohama.  

A kislánynak egy idő után folyamatos orvosi ellátásra volt szüksége. A kórház, ahol kezelték, partnere volt a családnak, így gyakorlatilag teljesítették a kisgyerek és szülei utolsó kívánságát, vagyis azt, hogy vízben lehessenek. Ez az ő esetében cseppet sem volt egyszerű, hiszen a lélgezetőgépet be kellett vinni a medencéhez, úgy, hogy ne érje víz. 

“Abban a pillanatban, ahogy a vízbe került, megnyugodott és mosolygott. Hihetetlen és nem tudom leírni mennyire hálás vagyok azért, hogy a kórház személyzete megteremtette nekünk ezt a lehetőséget” - nyilatkozta az anya. Debbie tudta, hogy sokan sokat dolgoztak azon, hogy a kislány kipróbálhassa a medencét, hiszen a gépek összeköttetésén módosítani kellett ahhoz, hogy vízben is használni lehessen.

Szülei tudták, hogy Evelyn mennyire szereti a vizet, hiszen minden fürdetést nagyon élvezett. A zenéért, a virágokért és az élénk színekért is rajongott. A kislány pénteken a hajnali órákban hunyt el, mikor már mindenki belátta, a betegség túl erős volt, ő viszont nagyon gyenge. A családja egy hatalmas ajándéknak élte meg a vele töltött négy évet.

További cikkek

Tragédia

Döbbenetes részletek: Ezek voltak a koronavírusban meghalt humorista utolsó szavai

Tragédia

Drámai részletek derültek ki a Tatabányán, jég alatt talált Róbert halála kapcsán

Ez is érdekelhet

mandiner.hu

A Pentagon szerint Putyin fel tudna lépni Ukrajnával szemben

metropol.hu

Szakad a hó Magyarországon, hatalmas pelyhekben havazik – Videó!

she.life.hu

Akkor jöttél az életembe, amikor végképp nem számítottam rá

magyarnemzet.hu

A baloldal soraiban lehetnek az ország ellen dolgozó ügynökök

kisalfold.hu

Rossz besorolásból lett súlyos baleset az M1-esen - videó

origo.hu

Túl gyorsan hűl ki a Föld, kihalhat az élet

origo.hu

Mutatjuk, mit javasol a katásoknak a NAV

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 29.: az Ikrek fellélegezhet, a Skorpió adja át magát a boldogságnak

origo.hu

Rejtélyes Star Wars-filmet forgat C-3PO megformálója - fotó