Aktuális

Mintarab a sitten az exfideszes képviselő

BLN

2016. augusztus 22. hétfő 05:10

Fél éve ül előzetesben a gyilkossággal gyanúsított G. Roland. Az egykori fideszes képviselő jól viseli a börtönt, cellákat takarít, és már     dicséretet is kapott.

Újabb kilencven nappal meghosszabbította a napokban az emberöléssel gyanúsított G. Roland előzetes letartóztatását a Szekszárdi Járásbíróság – tudta meg a Bors. G. Roland Dunaújváros egyik fideszes önkormányzati képviselője volt, amikor februárban letartóztatták egy dunaföldvári vállalkozó rejtélyes halála miatt.

A 41 éves Molnár Antalt 2013 májusában a saját otthonában verték agyon. A hatóságok két évig eltűnt személyként keresték, holttestét aztán egy dunaújvárosi ház pincéjében, betonba öntve találták meg. G. Roland mellett Sz. J.-t és G. A.-t is meggyanúsították, állítólag komoly adósságaik voltak. G. Roland addig aktív szereplője volt a helyi közéletnek. Négy éven át vezette a dunaújvárosi közbiztonsági bizottságot, pedig okirat-hamisítás és rongálás miatt már összeütközött a törvénnyel. Letartóztatása után felfüggesztették párttagságát.

– Ügyfelem továbbra sem ismeri el a bűncselekmény elkövetését, és panaszt is tett a meggyanúsítása ellen – mondta el a Borsnak G. Roland ügyvédje, hozzátéve: ügyfelét eddig csak egyszer hallgatták ki. Unger Zsolt szerint messze nem körvonalazódik a nyomozás vége, de továbbra is három gyanúsítottja van az ügynek, és mindhárom férfit emberöléssel gyanúsítják. Hogy pontosan mi történt 2013. május 1-jén, mennyire tisztázta eddig a nyomozás a három férfi szerepét, az ügyvéd nem részletezte, de kijelentette:

– Amit gondolok az ügyről, etikai okokból természetesen nem hozhatom nyilvánosságra, ám amit ügyvédként elmondhatok: a birtokunkban lévő adatok alapján egy vádemeléshez még közel sincs elegendő bizonyíték. G. Roland, mint ügyvédje tájékoztatott, a körülményekhez képest jól tűri a börtönt, az elmúlt fél évben alkalmazkodott a benti viszonyokhoz. Jelenleg a Venyige úti bv-intézetben tartják fogva. Magatartása miatt már dicséretben is részesült. Úgy tudjuk, cellatakarítást vállalt, ami a börtönhierarchiában elismert munka. Bár odabent magányos, a lelket a családja tartja benne, akik mindenben mellette állnak, és már gyermekei is látogathatják. Ha a bíróságon jogerőre emelkedik az előzetesről szóló végzés, és nem fogadják el a fellebbezést, G. Roland novemberig biztosan börtönben marad.

Unger Zsolt elmondta: kérte a házi őrizet elrendelését, de a bíróság a bizonyítékok eltüntetésének veszélyére hivatkozva mégis a legszigorúbb kényszerintézkedés mellett döntött.     

További cikkek

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Ez is érdekelhet

mindmegette.hu

10 isteni szalagos farsangi fánk recept, ha nincs meg a nagyié!

origo.hu

Az egész világon példátlan újítást vezettek be az Audi győri üzemében

vg.hu

Magyarországnak még sohasem volt ekkora értékű aranytartaléka

zaol.hu

Tótpeti Lili csodaszép fehérneműben pózol Instagramon

origo.hu

A sünök miatt jött létre a rengeteg ember halálát okozó szuperbaktérium

nemzetisport.hu

Videó: nemek közti MMA-meccset rendeztek, kitört a káosz

origo.hu

Pizzaautomatát adtak át Spanyolországban - képek

metropol.hu

Durva hideggel érkezik a hózápor, de van egy rosszabb hírünk is

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: „Nem így terveztük” – Bánhidi a kiesés után

vg.hu

A negyedik oltás is kevés az omikron ellen

origo.hu

75 éves lett Kitano Takesi - képgaléria