Aktuális

Megölt kisfia és gyilkosai nevében üzengetett az anyának

Bors

2016. július 18. hétfő 15:00

„A halálom évfordulója olyan, mint egy hatalmas galamb, ami a szívetek közepére szarik” - egy a kegyetlen, érzéketlen nő Twitter-posztjaiból, amelyet a kétévesen brutálisan meggyilkolt Jamie Bulger nevében írt.

Forrás: Metro.co.uk

Chloe Cowan üzeneteket írt Jamie édesanyjának a kisfiú és – szintén kiskorú – gyilkosai nevében, emellett folyamatosan bejelölte őt a posztokon, amelyeket szintén az ő nevükben tett ki a közösségi oldalalra.

Adele Williams bíró szerint a Cowan tette szadista volt, ahogy a meggyötört anyát tovább kínozta. Amikor a rendőrség átkutatta a fiatal nő lakását, halott és megcsonkított csecsemőkről találtak képeket, amellett, hogy Jamie sírjáról is őrzött egy felvételt. A nyomozók elmondták, hogy egy olyan képet is találtak, amin a kis Jamie-t éppen elvezetik a gyilkosai, valamint egy másikat, amelyen a halott kisfiú anyja hóhérkötéllel a nyakában látható. A kegyetlen 20 éves trollra most 3 év börtönbüntetés vár.

A rettenetes gyilkosság kapcsán már többször forrtak a kedélyek. Először nyilvánvalóan akkor, amikor kiderült, hogy két, alig tízéves gyerek ölte meg, különös kegyetlenséggel a kétéves kisfiút.

Jon Venables és Robert Thompson 1993-ban egy bevásárló központból rabolta el az akkor egy hónap híján hároméves James Bulgert, akit kivonszoltak a város szélére és ott minden ok nélkül kövekkel, téglákkal és egy vascsővel ütlegeltek. A kisgyerek élettelen testét a vasúti sínekre helyezték, abban a reményben, hogy a rendőrök azt hiszik majd, baleset áldozata lett. Ám kiderült a bűntény, és 9 hónappal később a két fiút elítélték, mint a modernkori Nagy-Britannia két legfiatalabb gyilkosát. Mivel az angol jogrendszerben a büntethetőség alsó korhatára 10 év, ezért a gyilkosokat nyolc év, fiatalkorúak nevelőintézetében letöltendő szabadságvesztésre ítélték.

Családjuknak – hatalmas költségekkel - új azonosságot adtak és átköltöztették Liverpoolból az ország másik részére, és ezt tették a két gyerekkel is, akik 2001-ben szabadultak a nevelőintézetből. Új névvel, új helyen kezdtek új életet, de a hatóságok folyamatosan nyomon követték őket. Így derült ki, hogy Jon Venables, akinek mostani nevét a fiú érdekében nem árulják el, gyermekpornográfiában érintett, ezért újra börtönbe vonult.

A meggyilkolt kisfiú családja és a közvélemény nem érti, hogy miért védik ilyen nagy elszántsággal a hatóságok a gyilkost, miért kap nagyobb jogokat, mint az áldozat.

– A gyermekelkövetők egész egyszerűen nincsenek tudatában annak, milyen súlyú bűncselekményt követtek el. Egy hat vagy tízéves gyerek számára a halál, a végleges elmúlás felfoghatatlan. Ugyanakkor teljesen jogos, hogy az emberek igazságérzetét bántja, amikor egy-egy súlyos bűncselekmény megtorlatlan marad – mondta el a Borsnak dr. Korcsnay Edina pszichológus.

A gyerekbűnözőkre jellemző, hogy bandákba verődve követik el a bűncselekményeiket. Ismert az a szokás is, hogy a bűnbandák büntethető korban lévő tagjai kiskorúakat vesznek maguk közé, akik így büntetés nélkül megússzák a balhét. Ám a gyermekek által elkövetett gyilkosságok nem ilyen jellegűek. Itt egy akár pitiáner értéket képviselő tárgy megszerzése, esetleg személyes indulat, bosszú, féltékenység játszhat szerepet, illetve lehet a fő motívum.

További cikkek

Tragédia

Most kaptuk: Megöltek egy embert a 16. kerületi Centenáriumi lakótelepen

LikeFight

LikeFight: Orbán látványosan lekörözte Márki-Zayt

Ez is érdekelhet

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: győzött Izland – így juthatnak tovább a mieink

ripost.hu

A padláson találták meg az eltűnt magyar nő holttestét

origo.hu

Egy különös nő, aki az egyik férfiből kisfiút csinál, a másikat a halálba kergeti

vaol.hu

Hatalmas rendőri készültség Szentpéterfa határában: a TEK is kivonult a helyszínre - fotók

origo.hu

Készül a következő Samsung okoshangszóró

nemzetisport.hu

NBA: Gobert visszatért, a Jazz ellensúlyozta Jokics bravúrját

vg.hu

Bejelentést tett Hosszú Katinka

borsonline.hu

Komor figyelmeztetést adott ki a NASA: veszély fenyegeti a Földet

borsonline.hu

Ájultra erőszakolták a 3 gyermekes édesanyát, borzalmas, ki művelte ezt vele

origo.hu

Állóra büntetőfékezett a havas úton, ki akart szállni balhézni, azonnal jött a drága büntetés - videó

origo.hu

Szégyentelenül lemásolták a BMW-t, mégis híres lett ez a szovjet motor