Aktuális

Kilakoltatják az éber kómás fiút

Bors

2016. július 17. vasárnap 05:00

Hiába rendezte ötmilliós tartozását a bankkal, újra a kilakoltatás réme fenyegeti az éber kómába esett fiát ápoló karádi édesanyát, akitől most a végrehajtó vár súlyos összeget.

Éppen csak kijutott a banki kelepcéből a nehéz sorsú karádi család, most újabb csapdába esett Szászi Veronika és éber kómás fia. Márciusban utolsó mentsvárként fordult a nyilvánossághoz az édesanya, ötmillió forintra volt szükségük, hogy a bank ne tegye utcára őket.

A Bors olvasóinak segítségével is összegyűlt a pénz, ám Veronika most a végrehajtótól kapott egy súlyos csekket. – Óriási volt a boldogságunk, hogy ennyien összefogtak ér­tünk, de korán örültünk. Hiába fizettük ki a tartozást, a bank ezt nem ismeri el, amíg a végrehajtót nem rendezzük, és amíg ez nem történik meg, ugyanúgy bármikor kitehetnek – mondja elkeseredetten Veronika.

Végre­hajtás ugyan nem történt, de maga az eljárás megindult – így most az anyuka szerint olyan, mintha a végrehajtó a saját kárát próbálná behajtani, holott nem keletkezett kára. Egymillió-tizenötezer forintot követelnek. Kaptak ugyan lehetőséget részletfizetésre, de ez azt jelenti: havi 50 ezret kell utalniuk az alig száz­ezres jövedelmükből. Miközben Veronika nem csak az állandó, huszonnégy órás felügyeletet igénylő fiáról, Ferencről gondoskodik: két értelmileg fogyatékos gyermeke is van, Andi és Alex.

– Arra számítottam, hogy a végrehajtónak is fizetni kell, de a szívemhez kaptam, amikor megtudtam, mennyit. Ráadásul semmilyen levelet nem küldtek először, nekem kellett a nyakukra járni, hogy mennyi lesz az annyi – panaszolja Veronika, aki minden segítségnek örülne.
A karádi asszony megpróbáltatásairól már többször beszámoltunk. Fia, a 31 esztendôs Verb Ferenc négy éve szenvedett motorbalesetet Fü­rednél, máig tisztázatlan körülmények között, azóta fekszik éber kómában.

Az ereje teljében lévő villanyszerelő röviddel tragédiája előtt vett fel egy ötmilliós hitelt, amit a házukra terheltek, s ennek rendezésétől nem állt el a bank. – Ferenc azóta átesett egy ko­moly kétoldali tüdőgyulladáson. Nagyon ijesztő volt. Egy hétköznapi állapotú emberre nézve is életveszélyes, nemhogy egy állandóan fekvőre. Az állapotához képest azonban már köszönöm, jól van, én annak is örülök, hogy szervi baja nincs – sóhajtja az asszony, aki leszögezi: nem adja fel, mindig mondja, bízni és remélni kell, hogy az élet jobbra fordul.    

További cikkek

Dráma

Harmadszor landolt kamion a család kertjében a Bács-Kiskun megyei Bodogláron

Gyász

Orbán Viktor megható szavakkal búcsúzik Csollány Szilvesztertől

Ez is érdekelhet

life.hu

Életveszélyes állapotban szállították kórházba a magyar rappert: végre hír érkezett az állapotáról

888.hu

Lehetőséget biztosítunk Hajnal Miklósnak a bizonyításra

origo.hu

Kékvérű kolosszus a német SUV-ok ellen - Range Rover (2022) bemutató

magyarnemzet.hu

Megkezdődött Päivi Räsänen pere, aki Pál apostolt idézte a homoszexualitásról

kisalfold.hu

Búcsú a bajnoktól - videón Csollány Szilveszter olimpiai aranyat érő gyűrű gyakorlata

origo.hu

Nyüzsgő római város romjai mesélnek a „feketeföldiekről”

nemzetisport.hu

Gyász: a miniszterelnök is gyászolja Csollány Szilvesztert

origo.hu

Elektromos járműveket fejleszt és gyárthat Magyarországon a Kamaz

vg.hu

Nyolc éve fekszik kórházban műtéti fertőzés miatt a lánya, 100 millió forintra perli a kórházat

nemzetisport.hu

Gyász: edzője saját gyermekeként tekintett Csollány Szilveszterre

magyarnemzet.hu

„Szégyen!” – siket képviselők reagáltak Márki-Zay minősítésére

origo.hu

Gyanútlanul álltak az autósok és motorosok a pirosnál, hátulról jött a gyilkos, fékhibás kamion