Aktuális

Péter: 400 millióval vertek át az apácák

BLN

2016. május 21. szombat 05:10

Egy apácarenddel keveredett szürreális elszámolási vitába Zsolt Péter. Az épületfelújításokat végző vállalkozónak 400 millióval tartoznak.

Forrás: Bánkúti Sándor

Halottak napja előtti éjszakán tették ki irodájából a vállalkozót az épületből, amit ő előtte hosszú évekig újított fel – állítja a vállalkozó. Zsolt Péter a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Mikszáth Kálmán téri épületét hozta rendbe. Az ingatlan egy apácarend tulajdonában volt, a nagyobb részét pár éve adták el az egyetemnek, ahol azóta is működik a bölcsészkar. A felújítás alatt Zsolt Péter irodája az épületben működött. És most azért tüntet a térnél, hogy a 400 millió forintot, amit beletett, végre megkapja.

– Azon az éjszakán megjelent a biztonsági szolgálat, kitettek az irodából, hajnali kettőre lecserélték a zárakat. Az apácarend levélben annyit írt, megtört a bizalmuk – mondja Zsolt Péter. Pedig az iparkamara választott bírósága neki adott igazat.

– Szakvélemény mondja ki: a felújítás 600 millió forinttal növelte is az ingatlan értékét. Ami addig évi 25 milliós veszteséget termelt. A bizalom nem akkor tört meg, amikor kábelek lógtak a falból, hanem amikor szinte készen voltunk – mondja Péter.

Ekkor váratlan fordulat történik: a rend ügyvezetője lép oda, egy férfi.

Felújítás? Ha látja a felújítást, mutassa meg! Ez nem ér meg 400 milliót– mondja, de hiába említjük a bírósági döntést, azt mondja: arról nem kíván vitatkozni.

– Szeretnénk az egész épületet felújítani – köszön el. – Persze, hiszen még kétszer annyit rá lehetett volna költeni – legyint Zsolt Péter, akit igazán az háborított fel, amikor az apácarend azt közölte: nekik keletkezett 1,9 milliárdos káruk.

– Tehát nem tettem bele még többet, amit ki lehet lopni a zsebemből? Ezek az emberek nap mint nap tükörbe néznek, imádkoznak. És ez nem csak az én pénzem, a barátaimé is, és jelenleg azt sem tudom, a tízezres villanyszámlát hogy fizetjük ki – panaszolja Zsolt, aki három gyermek édesapja. Érzi, előbb-utóbb kénytelenek fizetni neki, de az újabb egy év. Magasabb egyházi fórumokon is próbálkozott, de elzárkóztak a tárgyalástól.

– Talán azt hitték, nem pereskedem, hiszen már mindenemet ráköltöttem az épületre. De muszáj harcolni. Ez egy nagyon kicsi rend, hat-hét apácával, és nem tehetnek róla, miről döntenek a vezetőik. De legalább tisztességesen elszámolnának. Csak ennyit kérek.

További cikkek

Bejelentés

Túl messzire ment a baloldal a járványkezelés támadásában: Itt vannak Orbán Viktor legfrissebb bejelentései

Kellemetlen

Öt évig titkolta, hogy pornós, rettentő kínos, ahogy lebukott a családja előtt

Ez is érdekelhet

life.hu

Titkos esküvőn mondta ki a boldogító igent a népszerű magyar színésznő

ripost.hu

2 liter a minimum: Így jelzi a tested, ha nem ittál elég folyadékot

life.hu

Ítéletidő jön! Több megyére is kiadták a figyelmeztetést: erre kell számítani

hirtv.hu

Pedofilokat ítéltek el - a legkisebb áldozatuk csecsemő-, de a legidősebb is csupán óvodáskorú volt

kemma.hu

Elhunyt a nagybetűs tatai háziorvos, Dr. Sopov Krszto

nemzetisport.hu

MLSZ: Csányi Sándor nagyobb együttműködést vár a szurkolóktól

origo.hu

Ők most a leggazdagabb, szuperszexi nők a világon

mandiner.hu

Bajkai István helyett Kovács Balázs Norbert indul Erzsébetváros/Terézvárosban

ripost.hu

Tombol az omikron Magyarországon: ezt fotózták a Margit hídnál

life.hu

Újabb áldozatot követelt a koronavírus: otthonában találták meg holtan a színésznőt

origo.hu

Közel egy éve gyászolja feleségét Koltai Lajos