Aktuális

Felháborító: kitiltották a Down-szindrómás Attilát a konditeremből

B. B.

2016. május 20. péntek 15:15

<p>Elképesztő, hogy a XXI. században, Magyarország fővárosában még mindig vannak olyan emberek, akik nem akarnak egy légtérben lenni egy értelmi fogyatékos emberrel.</p>

A vendégek sorozatos panaszai miatt küldték el egy budapesti konditeremből a Down-szindrómás Attilát. A kitiltás után ezrek álltak ki a fiú mellett. 

Alig egy nap alatt végigsöpört az interneten Mikó István és Down-szindrómás öccse, Attila története. A fiú ugyanis édesapjával másfél hónapja látogatott le egy budapesti konditerembe, ahol eleinte szeretettel fogadták.

A tulajdonos kedvelte

Az öcsém a szüleim kíséretében elkezdett edzőterembe járni. Akkor leültek a terem tulajával beszélni, aki nagyon segítőkészen és normálisan állt az öcsémhez – meséli a Borsnak István.

– Minden rendben ment, Ati egyre jobban élvezte az edzéseket, néhány alkalom után mind lelkesebb lett. Tegnapelőtt azonban a terem tulajdonosa odament a szüleimhez és megkérte őket, hogy ne látogassák a termet, ugyanis többen pa­nasszal éltek az öcsém miatt. A tulajdonoson látszott, hogy nehéz döntést kellett meghoznia és kellemetlenül érzi magát az eset miatt – mondja István. Hozzáteszi, a szülei és a testvére mindig olyan időpontban látogatta a termet, amikor kevesen voltak.

A vendégeket zavarta

Nem tartott fel senkit, nem hangos, ezenkívül ápolt és közösséghez szokott. Egyszerűen za­varta a jelenléte azt a pár „egészséges” felnőtt embert, akikkel a néhány alkalom során találkozott. A mi életünk ezzel jár, ilyennek imádom az öcsémet – szögezte le határozottan István. A család konditermet keres Atinak, ahol továbbra is edzhet. Elárulta, nem bosszúhadjáratról van szó.

Várja egy másik hely

Nem bosszút szeretnénk állni, tudomásul vettük a kérést és elfogadjuk a visszajelzéseket. Csupán annyit szeretnénk, hogy az öcsém továbbra is tudjon valahol edzeni – mondja a férfi. István üzenetét egy napon belül több ezren megosztották, rengetegen álltak a Mikó család mellé.

Több konditerem megkeresése is eljutott hozzájuk, egy kerületi para- és rokkant sportolókkal foglalkozó edzőterem jelezte, hogy Attila bármikor megkezdheti náluk az edzést...

A konditerem tulajdonosa a következőt mondta az esetrôl:

 – Próbáltunk mindent megtenni, hogy jól működjön a dolog, de úgy tűnik, sajnos nem sikerült – mondta Csavajda Szabolcs, aki az eset óta számtalan fenyegetést kapott, fel is jelentették.

További cikkek

LikeFight

LikeFight: Orbán látványosan lekörözte Márki-Zayt

Családi dráma

Megúszhatja a börtönt az anya, aki halálra szurkálta a kis Alexet

Ez is érdekelhet

life.hu

Pokorny Lia nem bírta lelkileg Babicsek Bernát temetését: a sírba helyezést nem tudta végignézni

borsonline.hu

Megdöbbentő fordulat a gyermekével végző pornósztár ügyében

origo.hu

Második meccsét is megnyerte a magyar válogatott következő ellenfele az Eb-n

magyarnemzet.hu

A német társadalom feltűnő gyengeségeire világít rá a pedofilbotrány

kisalfold.hu

Ruhákat lopott az Árkád egyik üzletéből - Keresi a rendőrség

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: a montenegrói szélső az északmacedón szurkolókra köpött – videó

vg.hu

A betegek harmada magyar gyártó csípőprotézisét kapja

metropol.hu

Filléres trükk a lakásban, erre is használhatod a szódabikarbónát

origo.hu

Egy különös nő, aki az egyik férfiből kisfiút csinál, a másikat a halálba kergeti

origo.hu

Békésen autózott a kihajtó felé, sikítani se volt ideje, és már az élete volt a tét - videó

origo.hu

15 évesen gazdagként mehet nyugdíjba egy most 10 éves gyerek