Égetett cukorból varázsol emeletes tortákat Renáta

Égetett cukorból varázsol emeletes tortákat Renáta

torta
PUBLIKÁLÁS: 2016. május 22. 15:00
Ny. A.

Nem ismer lehetetlent Busznyák Renáta, ha tortakészítésről van szó. Az egykor könyvelőként dolgozó kétgyermekes családanya ma már grillázs- és mézeskalács-készítéssel keresi a kenyerét.

– Harmadjára lettem első helyezett a lajozmizsei Grillázsmajálison – mesélte büszkén Renáta, aki hetekig készítette a több emeletes tortát. – A zsűri szerint már az is elismerésre méltó, hogy több száz kilométert megtettem az elkészült tortával – mondta nevetve. – Velem szerencsére még nem történt baleset, de hallottam már olyan indulóról, akinek út közben tört ripityára a tortája.
De van-e kihívás nyolc év után?

– Újabb és újabb technikákat tanulok, grillázzsal dolgozni pedig folyamatos kihívást jelent – mondta Renáta. – A grillázs tulajdonképpen égetett, folyékony cukor, gyorsan kell vele dolgozni, különben hamar megszilárdul. Egy rossz mozdulat, és kész a baj. Én is tele vagyok égési sérülésekkel, de a végeredmény mindig kárpótol – mesélte.     

Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.