Aktuális

Sztrájk miatt maradt el a fiatal lány életmentő műtétje

Bors

2016. április 27. szerda 15:00

<p>A 21 éves egyetemista nem érti, hogy játszhatnak az életével ilyen könnyelműen a dokik.</p>

Közel fél éve várt életmentő műtétjére egy 21 éves egyetemista lány - a keddre beidőzített operáció azonban elmaradt az orvosok munkabeszüntetése miatt. 

A Dél-Londonban élő Hannah Gin-Sing november elején tudta meg: agytumora van. A kétségbeesés ellenére lassan megnyugodott: noha állapota az utóbbi hetekben egyre rosszabb lett, aminek következtében nem csak a haja hullott ki és a testén jelentek meg sebhelyek meggyengült bőrének köszönhetően, de az egyetemet is ott kellett hagynia, mégis bizakodó volt, és sokat remélt keddre időzített operációjától. Az életmentő műtétet azonban az utolsó pillanatban elhalasztották a sztrájk miatt. Az új beavatkozás időpontja azonban jelenleg még kérdéses. Hannah dühöng: nem érti, hogy játszhatnak mások életével azok, akiknek elvileg megmenteni kellene a hozzá hasonlókat.

Ha legalább az időpontot tudnám, élhetném az életem. Lassan hat hónapja készenlétben állok, és már belefáradtam. Ki tudja, mikor érem el a fényt az alagút végén” - mondta elkeseredetten. „Magát a sztrájkot teljesen támogatom, de miért kellett hat nappal a műtét előttig várni, hogy közöljék, elmarad a műtét?”

A fiatal lány édesanyja - aki nővérként maga is az egészségügyben dolgozik - hozzátette: „Érthető, hogy Hannah feldúlt és dühös. November elején diagnosztizálták nála a rákot, és a sebészek azt ígérték, karácsony előtt megműtik - de várnia kellett, ami nagyon frusztráló, mivel az egészsége napról napra romlik.”

A brit sztrájk miatt hozzávetőlegesen 125 000 előre betervezett operáció maradt el - írja a Daily Mail.

További cikkek

Havazás

Kiadták a riasztást: Ezeket a megyéket borítja be mindjárt a hó

Botrány

Autót akartak feltörni, nyilvános szex lett belőle

Ez is érdekelhet