Aktuális

Romantikával csalt ki milliókat Györgyitől az olasz csődör

GYLF

2016. április 21. csütörtök 05:10

Nem először bukkan fel a bűnügyi hírekben az az olasz férfi, aki a turisták után most magyar nőktől kér és kap pénzt. Györgyinek milliói bánják. A rendőrség nyomoz.

„A gyermekei az igazi áldozatok!” – mondja a Borsnak Györgyi, az a nő, akinek legalább hárommillió forintja bánja legutóbbi kapcsolatát. A fővárosi nőt a Facebookon találta meg a sármos, olasz férfi. A romantikus randevúkat merész tervek, ígéretek követték, és mire Györgyi magához tért, már késő volt.

– Az első randink egy bevásárlóközpontban volt. Intelligens, figyelmes, megnyerő férfit ismertem meg, onnantól kezdve mindennap találkoztunk – emlékezett. – Azt mondta, a házát felújítják, így vagy nálam, vagy egy panzióban voltunk kettesben. Mesélt a gyermekeiről és az édesanyjukról, aki öt éve halt meg. Már az első hét után segítséget kért, azt kérte, az én nevemre vegyünk neki előfizetéssel egy értékes mobilt, mivel ő olasz, így nem kaphat. Két héttel később egy másik, még drágább telefonnal kérte ugyanezt. Azt mondta, Szardínián ezt a készüléket nem árulják, de ezt is fizeti majd. Ekkor még nem gyanakodtam – magyarázta az addigra szerelembe esett nő.

Néhány nappal később magánóvodára százötven-, házfelújításra százkilencvenezer forintot kért tőle, magyarázat pedig mindig akadt, hihető is. A férfi arra is ügyelt, hogy fényképekkel bombázza kedvesét a közös otthonról, a nő gyermekének szánt ajándékokról.

– Akkor kezdtem gyanakodni, amikor már sokadszorra sem sikerült megismernem a gyerekeit, édesanyját. Hol a gyerekek lettek betegek, hol az édesanyja. A tárnoki házába sem sikerült kijutnunk, hiába ígérte. Az autómat is egyre gyakrabban vitte el, végül azt mondta: költözünk. Bepakolta a kocsimba a ruháimat és azt mondta, előremegy, kimossa, mire megérkezünk. De lefújta. Kitalálta, hogy beteg, és még egy receptet is lefotózott, amit szednie kell. A recepten található cím volt az egyetlen kapaszkodó. Kiderült, nem az övé, és elindult a lavina. A Facebookon hamar leellenőrizhettem az addigi történeteit. Megtaláltam olasz rokonait is. A gyerekei anyja nem halt meg, legalább másik négy gyereke van a világban, Olaszországba állítólag egy bankrablása miatt még egy évig nem is mehet, és emberek tucatjait csapta be az elmúlt években. Feljelentettem. Három millióm bánja ezt a történetet, aminek az áldozatai leginkább a gyerekei. És azok a nők, akiknek azóta udvarol. Mert erről is vannak híreim – mondta Györgyi.

Való igaz, a férfi kapcsán alig egy évvel ezelőtt már jelentek meg hasonló hírek. Akkor azonban Ferihegyen, olasz honfitársaitól csalt ki jelentős összegeket hazaútra. Állítólag ezért lakhelyelhagyási tilalom is érvényben van vele szemben, de ez sem zavarja őt.

– A sértett feljelentése alapján indult büntetőeljárás az Érdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályán ismeretlen tettes ellen, lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt – közölte Beluzsárné Belicza Andrea Pest megyei rendőrszóvivő. 

További cikkek

Tragédia

Sikítás törte meg a csendet: szomszédai küzdöttek az 1 éves kisfiú életéért

Karambol

Súlyos baleset történt, azonnal indultak a rendőrök és a tűzoltók a XVIII. kerületbe

Ez is érdekelhet

origo.hu

Nem várnak tovább, máris új rendszámokat vezetnek be Magyarországon

borsonline.hu

Brutális, ami az ország felé tart: ebben nem lesz köszönet

life.hu

Borzalmas: Metró alá löktek egy nőt: a helyszínen életét vesztette

magyarnemzet.hu

A Gyurcsány–Bajnai-kormány által bezárt óvodában járt Orbán Viktor

veol.hu

Fiatalok tragédiája: Ahogy a klinikai szakpszichológus látja

origo.hu

Mumifikálódott magzatot fedeztek fel egy egyiptomi múmia hasában

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: édesapjára emlékezik a volt tatabányai szélső

origo.hu

Látványos légifelvételek a lovagkirály kedvenc várának felújításáról - galéria

life.hu

Borzalmas tragédia: Holtan találtak rá egy nőre a bevásárlóközpontban

nemzetisport.hu

Videó: a volt angol bíró szerint a Liverpool 2. és 3. góljai is játékvezetői hiba

metropol.hu

Hatalmas bejelentést tett Kulcsár Edina, felrobbantja a netet

origo.hu

Légifotók régen, amikor még nem drónokkal fotóztak - galéria