Aktuális

Eltűnt Dagesztánban egy magyar turista – fotók

MTI

Létrehozva: 2016.03.15.

A helyi hatóságok folytatják a Dagesztánban eltűnt magyar turista felkutatását - jelentette hivatalos forrásokra hivatkozva kedden a TASZSZ orosz hírügynökség.

A 26 éves férfi keresésében a belügyi tárca 15 dagesztáni munkatársa vesz részt a Szulak folyó kanyonjában három - közelebbről meg nem nevezett - jármű és két vízi jármű segítségével. Korábban helyi önkéntesek egy csoportja indult a hegyekbe, hogy megtalálja a magyar fiatalembert.

Az Oroszországi Föderáció részét képző Dagesztán tagköztársaságban múlt pénteken jelentették be, hogy a Kaukázus hegyei között egy magyar turista keresésébe kezdtek, aki hegymászó túrára érkezett oda, de március 7. óta nem adott életjelet magáról.

Török Péter eltűnt!Dagesztánba, Mahacskalába a Szulakszi kanyonnál, gyíkokat ment tanulmányozni, 8-án kellett volna...

Posted by Edvárd Mizsei on Sunday, March 13, 2016


Az eltűnt magyar állampolgár az orosz médiában megjelent beszámolók szerint március 4-én érkezett Dagesztán székvárosába, Mahacskalába, ahol a barátai fogadták. Utoljára március 5-én lépett velük kapcsolatba, ekkor elmondta, hogy leereszkedik a Szulak kanyonjában lévő víztározóhoz.

A magyar turistának március 8-án a Pobeda légitársaság járatával kellett volna visszatérnie Mahacskalából Moszkvába, de nem jelentkezett a repülőtéren, és a 9-én induló repülőgépre sem szállt fel.

A férfi egyedül, sátorral vágott neki a hegyeknek. A Regnum hírügynökség egy ismerősére hivatkozva arról számolt be, hogy a magyar fiatalember az extrém turizmus művelője, és többször is megfordult Dél-Amerikában.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek