Aktuális

Brazíliában marad az amnéziás Ferenc

L. E.

Létrehozva: 2016.03.04.

Hiába halt meg majdnem az amazonasi őserdőben, Szarvas Ferenc nem akar hazaköltözni. A földeáki férfit kis híján halálra verték az őslakosok, ő viszont családot alapított Brazíliában.

Nyolc évvel ezelőtt egy ország szorított az akkor hetvenéves idősebb Szarvas Ferencnek, hogy megtalálja a brazíliai őserdőben nyomtalanul eltűnt fiát. A földeáki férfi kétségbeesve mesélte: fia kalandvágyból kiment a távoli országba, életjelet azonban nem ad magáról. A történet akkor sikerrel zárult, a vöröskereszt megtalálta egy amazonasi kórházban Ferencet. Kiderült, hogy amnéziában szenved, egyik orvosa azonban rájött, hogy magyarul beszél a férfi, és ezt jelentette az illetékes hatóságoknak.

– Volt olyan pillanat, amikor azt hittem, hogy nem látom már élve a fiamat. Valószínűleg az őslakók megverték, és a sérülései miatt amnéziás lett. Hatalmas boldogság volt, amikor egy televízós stáb jóvoltából kimehettem hozzá, és ma­gamhoz ölelhettem. Megismertem a pár­ját is, akitől később két gyö­nyörű gyer­meke született. Az unokáim, Saira és Harvey csodálatos gyerekek, de sajnos még csak fényképen láttam őket – meséli idősebb Szarvas Ferenc.

A 78 éves férfi fia időközben elvált gyermekei anyjától, és újranősült. Édesapjával havonta beszél az interneten keresztül.

– Életem fénypontjai azok a félórák, amikor hallom a fiam hangját. A támadás és a betegség ellenére sem akar hazajönni véglegesen, azt mondja, imád az Amazonas közeli Manausban élni. Klímaszerelőként dolgozik, és jogosítványt is szerzett. Azt ígérte, hogy jövőre hazajön, így már számolom a napokat, amikor újra betoppan régi, földeáki otthonába – mosolyodik el az édesapa.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek