Aktuális

Százmilliókat lopott a légtornász múltú magyar Pókember

MTI

Létrehozva: 2015.11.05.

Több száz millió forint értékben lopott készpénzt és ékszereket egy egykori légtornász Magyarország tíz megyéjében.

Az Országos Rendőr-főkapitányság és a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi vezetői csütörtökön Győrben tartottak sajtótájékoztatót az ügyben. Elhangzott: a magyar pókember, a 47 éves V. Károly 2013 ősze óta lopott lakásokból. A férfit idén június 12-én éjszaka érték tetten Debrecenben.

A milliós, esetenként több tíz milliós értéket képviselő ékszerek, órák egy részén orgazdákon keresztül adott túl, más részüket fizetség fejében ajánlotta fel, hogy életszínvonalát fenntarthassa. A férfi profiként járt el minden esetben, főként jól megközelíthető, nagyobb városokban lopott. Az esetek többségében a házak falán mászott fel az éjszakai órákban az üres első emeleti lakásokba, amelyek teraszajtát felfeszítette, majd kiiktatta a riasztórendszereket. Ahol széfet talált, arra lyukat vágott.

A férfi a városokban kifigyelte, hogy melyek azok a lakónegyedek, ahol nagyobb értékek lehetnek. Minden helyszínre saját autójával érkezett, de lopás közben semmilyen irat vagy személyére utaló dokumentum, tárgy nem volt nála.

V. Károly Budapesten élt egy nagy értékű ingatlanban családjával, lovardája is volt, bár minden ingósága felesége és gyermekei nevén szerepel. A házkutatás során mintegy 600 ékszert, órát foglaltak le nála a nyomozók. Különösen nagy értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt folyik eljárás ellene az érintett megyékben, akár tíz év börtönt is kaphat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek