Aktuális

Késve hívták a mentőket a kukoricában fuldokló fiúhoz

FG

Létrehozva: 2015.11.06.

Későn érkeztek a mentők a sombereki tragédiához, azért sem tudták megmenteni Denielt – állítja a fiú családja. Igaz, a 104-et senki nem is hívta.

Egy órát kellett várni a mentő kiérkezésére, ami közre­játsz­hatott a kilencéves Csíki Deniel halálában – véli a család.  Legalább egy órát vártunk a mentőre, amikor megtaláltuk, addig a tűzoltók próbálták újraéleszteni a kis­fiamat – mondta a Borsnak Csíki Andrea.

Az asszony szerint ha időben szakszerû kezek közé kerül a kisfia, akkor túlélhette volna a tragédiát. A mezőgazdasági cég telephelyén többen is voltak, akik segítettek a fiú keresésében, de senkinek sem jutott eszébe, hogy a tűzoltókon kívül a mentőket is értesíteni kellene.  Még a családból sem tárcsázta senki a 104-es hívószámot, Deniel nagymamája is csak a tűzoltókat értesítette.

– Nagy pánikban volt mindenki. Amíg a fiam próbálta a markolóval elhordani a kukoricát, addig én beszéltem a tűzoltókkal. Azt hittem, hogy a mentőket majd ők értesítik – mondta a nagymama.

Sajnos olyan sok idő telt el a gyermek megtalálásáig, hogy esély sem volt a megmentésére. Végül a katasztrófavédelemtől befutott hívás után egyébként két mentőautó is érkezett a helyszínre, egy órán át folytatták az újraélesztési kísérletet, de sajnos esélytelenül, sikertelenül – mondta a Borsnak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr-igazgatója.

Kasza Anett, a baranyai Ka­taszt­rófavédelmi Igazgatóság szóvivője nyilatkozata szerint a tűzoltók a gyermekre az eltűnését követően mintegy tíz perc után találtak rá, először ők, majd a ké­sőbb kiérkező mentők egy órán át próbálták újraéleszteni.

A rendôrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen. Az egyik sombereki termelő szerint ilyenkor ősszel a gyerekek kedvenc szórakozása az, hogy felfutnak az ömlesztett termény oldalába, majd félig futva, félig csúszva lejönnek onnan. Vagy nekifutásból hasast ugranak a terménybe. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek