Aktuális

Huszár: A zsidók állhatnak a párizsi merényletek mögött

Bors

Létrehozva: 2015.11.30.

Állásába is kerülhet a fideszes Huszár Gábor szentgotthárdi polgármesternek, hogy egy nyilvánosságra került hanganyagban azt mondja: a zsidó állam állhat a novemberi, párizsi merényletek mögött.

A novemberi bizottsági gyűlésen a többi képviselőnek azt taglalta, hogy „az ami Párizsban történt, az egyértelmű bizonyítéka annak, hogy bizonyos üzleti körök – és én itt kimondom, aminek a  hátterében nagy valószínűséggel akár a zsidó állam is állhat – a keresztény Európát az iszlám ellen akarja hangolni.”

Pártja kiakadt

A Fidesz szokatlanul élesen elhatárolódott a fideszes polgármestertől, közölték, Huszár Gábornak a bevándorlással kapcsolatos problémák kezelésével kellene foglalkoznia, nem pedig összeesküvés-elméleteket gyártani. Ezt - forrásaink szerint -, nyugodtan felfoghatja a Pestről küldött selyemzsínórként is.

Néma maradt

Kerestük a polgármestert, hogy megtudjuk, fenntartja-e a véleményét, és ha igen, miben látja a bizonyítékot, hogy a terrortámadás mögött a zsidó állam áll, de nem értük el. A megkérdezett szentgotthárdi képviselők közül egyedül Szalainé Kiss Edina független képviselő volt hajlandó megszólalni az ügyben. Ő azt mondta, mélyen megdöbbentették Huszár szavai, természetesen nem ért egyet a polgármester véleményével. A gyűlésen a  képviselők egyébként arról vitatkoztak, téliesítsék-e a városban létrehozott ideiglenes menekülttábort.

Magányos győztes

Huszár 2010-től polgármestere a városnak, akkor még civil szervezet jelöltjeként nyert. A tavalyi választásokon a Fidesz-KDNP színeiben indult egyedüli jelöltként.

Betiltott gyász

Megtiltotta a buszsofőröknek a Dél-alföldi Közlekedési Központ vezérigazgatója, hogy szolidaritást vállaljanak párizsi merényletek áldozataival. Az igazgató azt mondta, nem tud támogatni olyan akciót, ami egy általa nem képviselt értékrend alapján bárkiben rosszallást válthat ki.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek