Aktuális

„Hamis” BKV-bérlet: elnézést kért a rendőrség

Bors/police.hu

Létrehozva: 2015.11.13.

Az eljárás megszüntetéséről szóló határozatot és a bocsánatkérő levelet a IX. kerületi Rendőrkapitányság vezetője személyesen kézbesítette a hölgy részére, akit azzal vádoltak meg, hogy hamis bérlettel utazott.

Ahogy azt a Bors is megírta, november 8-án BKV ellenőrei bérlethamisítás gyanújával rabosíttattak a rendőrökkel egy, a haldokló édesapjához siető fiatal orvosnőt, akit ezután hat órán át tartottak a fogdán. Még az apró tény sem zavarta sem a BKV-ellenőröket, sem a rendőröket, hogy „a gyanúsítottnak” áfás számlája is volt a bérletről, amelyet a Széll Kálmán téri metróállomáson vásárolt, mivel munkahelyén csak úgy térítik meg a bérlet árát. Az üggyel kapcsolatban most a rendőrség közleményt adott ki, melyben hivatalosan is bocsánatot kértek az orvosnőtől.

A közelményből kiderül, hogy a nyomozás során beszerzett bizonyítékok és az ugyanattól a szakértőtől származó, két, egymásnak ellentmondó vélemény alapján az eljárást bűncselekmény hiányában megszüntették és a rendőrség intézkedett a hölgy adatainak törlésére a vonatkozó nyilvántartásokból. Az eljárás megszüntetéséről szóló határozatot a IX. kerületi Rendőrkapitányság vezetője személyesen kézbesítette a hölgy részére és egyben átadta Budapest rendőrfőkapitányának levelét, amelyben elnézést kér a hölgytől az eljárással okozott kellemetlenségekért.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság vezetője a történteket fegyelmi eljárás keretében vizsgáltatja.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek