Aktuális

Budapestre tartó repülő került veszélybe

Ny. A.

Létrehozva: 2015.11.04.

Kis híján súlyos balesetet szenvedett egy repülőgép kedden délelőtt az izraeli Ben Gurion repülőtéren, miután a Tel Avivból Budapestre tartó Wizz Air járat gépe vészfékezésre kényszerült felszállás közben, mert két szállítójármű szabálytalanul a kifutópályára hajtott.

A Bors megkereste légitársaságot, de a cég nem árulta el, utazott-e magyar a gépen, annyit azonban közöltek, száztizenhárom utas és a személyzet tartózkodott a fedélzeten.

– A személyzet teljes mértékben az eljárásoknak megfelelően cselekedett. A Wizz Air őszinte sajnálatát fejezte ki utasai felé az okozott kellemetlenségért – válaszolta a WizzAir a Bors kérdésére.

Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt tragédia a kifutópályán, hiszen a felszálló repülőgép rövid időn belül gyorsul nagyon nagy sebességre.

Az egyik utas egy külföldi lapnak mesélt a rázós élményről. Elmondása szerint egyszer csak a pilóta behúzta a féket, amitől a gép azonnal megállt, többen előrebuktak, sokan össze-vissza estek a fedélzeten. A vészfékezésre kényszerült repülőgép azonnal visszafordult és visszatért a kiindulási pontra, ahol tüzetesen átvizsgálták a féket és a futóműveket. Miután megbizonyosodtak arról, hogy a gép repülésre alkalmas, újra felszállt. A gépen utazók egy óra késéssel érkeztek meg Budapestre. Bár nem történt tragédia, a légitársaság jelentette az esetet  a hatóságoknak, azok meg is kezdték az ügy kivizsgálását.

A Bors megkereste az izraeli repteret, hogy megtudjuk, miként fordulhat elő, hogy két szállítóautó egy felszálló gép útjába kerül, de egyelőre nem érkezett válasz a reptértől. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek