Aktuális

Bíróság: 3 orvosból egy sem felelős Alíz haláláért

B. B.

2015. november 10. kedd 17:45

Feszülten, csalódottan várta az ítéletet Simori Renáta és férje, Németh Kornél. A pár évek óta pereskedik elhunyt kislányuk, Aliz halála után. Mint azt a Bors megírta: a gyermek egyévesen, borzalmas haláltusa után hunyt el. A szülők állítják: Aliz haláláért három orvos a felelős.

Elsőfokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság kedden kimondta: senki nem hibás az egyéves Aliz haláláért. 

- Csalódottak vagyunk, főleg miután annyi véletlen furcsaság történt az ügy során - mondta a Borsnak szomorúan Németh Kornél. - Az intenzíves orvos már Aliz halálakor úgy fogadott, hogy önök azok a problémás szülők? Alig azután, hogy a lányom testét eltolták. Közölte, hogy fiatalok vagyunk, lehet még gyerekünk. Azt hittem, ezután borzalmasabb nem jöhet. De ezek a tárgyalások voltak mindennek a teteje. Miben reménykedjünk ezek után? - teszi fel a kérdést az apa. 

A tárgyalás feszült hangnemben folyt, Renáta előtt végig ott feküdt egy, a lánya nevével felcímkétett fotóalbum. Az édesanya remegő hangon mondta el beszédét, fotót mutat mosolygós, boldog Alizról a bírónak és a vádlottaknak is.

- Az lányom haldoklott. Más lett volna, ha félrehívnak, közlik, hogy a lányom haldoklik, fogjam a kicsi kezét. De nem történt ilyen. Fájdalmak között kellett meghalnia, az orvos pedig részvétet sem nyilvánított utána! - szögezi le.

- Nem tudják,milyen ott állni egy koporsó előtt, amiben a saját gyermekük fekszik, odaállni egy apró testvér elé, hogy a húga nincs többé, nagyszülő és dédi elé, hogy az imádott unoka halott. Még ezek után sem kívánom, hogy megtudják! De ez a három ember itt a gyerekem haláláért felelős - jelenti ki határozottan.

Az ítélet előtt a két vádlott részvétét fejezte ki, a harmadrendű vádlott azonban elutasította az utolsó szó jogát, nem nyilvánít részvétet. Mindhárom vádlottat felmentették, a majd egymillió forintos költséget a szülőkre ruházták. A pár keserű mosollyal fogadták a hírt:

- Nem számítottunk másra, sajnos. Nagyon szomorúak, csalódottak vagyunk, de nem hagyjuk annyiban. Másodfokig visszük, igyekszünk külföldi szakértőket megkeresni! - mondja határozottan Renáta.
 

További cikkek

Bukás

Óriási bukás lett a baloldali aláírásgyűjtés: elkéstek és keveset gyűjtöttek

Sztrók

Súlyos károsodást szenvedett a sztrókja után M. Richárd

Ez is érdekelhet

origo.hu

Már Magyarországon is rendelhető az új Opel Astra, az árától hanyatt fog esni

origo.hu

Megunta a sorban állást Pesterzsébeten, és megmutatta, szerinte mire való a városi terepjáró - videó

vg.hu

Visszavonulót fújt a forint

szon.hu

Pikáns jelenet - melltartóban táncol Barbi (videó)

origo.hu

11 szív- érrendszeri tünet, amit komolyan kell venni

nemzetisport.hu

MTK: a másodosztályba igazolt a létszámfelettivé vált szélső

vg.hu

Nem csak meggyőződésből oltásellenes Djokovic

borsonline.hu

Súlyos károsodást szenvedett a sztrókja után M. Richárd

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. január 21.: Meglepő fordulatokat jeleznek a bolygók pénteken

borsonline.hu

Kiadták a körözést: Magyar youtubert keres a rendőrség

origo.hu

Hatalmas meglepetéssel kezdődött a kézilabda Európa-bajnokság középdöntője