Aktuális

László: Egész életemben kísérteni fog a fiam halála

B. B.

2015. október 9. péntek 05:10

Önmagát vádolja az apa, pedig nem láthatta a sövénysor takarásából a tolató kocsi mögé ugró másfél éves fiát, Zalánt.

Egymást támogatva sétálnak fel forrói családi házukhoz a kis Zalán szülei. Az édesanya sokkos állapotban jön, útközben széket kell neki hozni, hogy össze ne essen. A kert elején még mindig látszanak a szerdai tragédia nyo­mai. A kis Zalán ugyanis aznap a házban játszott. Édesapja hazajött a munkából, de még el akart menni a boltba, ezért kocsiba pattant. Zalán azonban észrevétlenül kiszökött, és az autó mellett álló sövénysor mögül kirohant, egyenesen tolató édesapja kocsija mögé. László nekiment a kisfiúnak.

– Megérkeztem a munkából, köszöntem a családomnak, aztán elindultam, Zalán bent volt, amikor becsuktam a bejárati ajtót – temeti arcát a kezeibe László.

– Beültem az autóba, becsatoltam az övet, belenéztem a visszapillantóba, de semmit nem láttam – mondja az apa. Kiderült, hogy az apró Zalán egy beláthatatlan sövénysor mögül ugrott a kocsi mögé, az apró kisfiút a tükörből sem lehetett látni, lehetetlen volt észlelni.

– Imádta a kocsikat, gyakran játszott olyat, hogy az álló kocsi mögé állt, és úgy tett, mintha nagyon erős lenne, és tolná. Lehetséges, hogy most is ez történt. Soha az életben nem fogom megbocsátani magamnak – szögezte le könnyezve László. A férfi azonnal hívta a mentőket, de sérült fiával megindult a mentőállomás felé. Útközben egy arra járó mentővel találkozott, az úttestre ugorva intette le.

– Az a másik mentő vitte el Zalánt. Engem a rendőrök kihallgatni vittek. Akkor még élt. Könyörögtem az őrsön, hogy hadd hívjam fel a családom, de nem tudtam. Mikor utána a kórházba rohantam, megláttam a testvérem. Ránéztem a bátyámra, és azonnal láttam, hogy már nem él a kisfiam – mondja remegő hangon.
A család elmondja: Zalánt csak pár másodpercre tévesztették szem elől, és máris kiszaladt, nem értik, hogyan.

– Okos kisfiú volt, megtanulta lenyomni a kilincset, és kirohant az apukája után, mert ő volt Zalán mindene.

Az édesapjának is ő volt a szemefénye, a gyermekeinek élt és dolgozott, mindent megad nekik, ahová lehetett, magával vitte Zalánt. Az én gyerekeim is sírnak azóta, nem akarják elfogadni, hogy az unokaöccsük elment, azt mondogatják: csak elment valahová, de nemsokára jön, ugye? – mondta László húga. A család még nem tudja, hogy heverik ki Zalán elvesztését:

– Bárcsak velem történt volna, és ne a kisfiam vesztettem volna el! Egész életemben kísérteni fog, ennél nagyobb büntetést egy apa nem kaphat. Még nem engedték megnézni a fiam, de látni akarom, utoljára az én kis kincsem – zokog a férfi. 

A rendőrség közúti baleset gondatlan okozása miatt indított eljárást.  

További cikkek

Gyász

Édesanyja karjai között hunyt el az újszülött kislány

Horror

Gyomorforgató, mi került elő a férfi fagyasztójából, még a rendőrök is rosszul lettek

Ez is érdekelhet

life.hu

Baleset miatt került kórházba a magyar énekesnő és kislánya, másnap kiderült, hogy koronavírusosak

metropol.hu

„Mérhetetlen harag van bennem!” – megtörten nyilatkozott Csuti Kulcsár Edina új kapcsolatáról

origo.hu

75 éves lett Kitano Takesi - képgaléria

origo.hu

Hivatalos a Samsung mobilos csúcslapkája

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: „Nem így terveztük” – Bánhidi a kiesés után

vg.hu

Ausztrália is elfogadja a Szputnyik V-t

vg.hu

Gigafelvásárlást hajt végre a Microsoft

hirtv.hu

Március 15-től kötelező az oltakozás Németországban

nemzetisport.hu

Férfi kézi Eb: 24 év után jutottak ki, pont nélkül zártak – lemondott a kapitány

origo.hu

Marhákra kiadott gázkibocsátási tanúsítvány miatt lehet botrány az USA-ban