Aktuális

A HÉV egyik utasa segített az elgázolt 3 éves kisfiún

Bors

2015. augusztus 5. szerda 05:20

Túl van az életveszélyen, de még altatásban fekszik az a csepeli fiú, akit elgázolt a HÉV. A hároméves Krisztofer bátyjával szökött ki.

Még mindig ijedtségtől sokkos állapotban vannak a környékbeliek a keddi baleset után. Egy hároméves kisfiú és négyesztendős testvére ugyanis kiszökött a házuk udvaráról, és felmászott a közeli HÉV sínjeire. Balszerencséjükre pont érkezett egy szerelvény a Boráros tér irányából. A nagyobbik fiú még le tudott ugrani a meredek töltésről, a kis Krisztofert azonban elsodorta a vonat. Méterekre repítette a szerelvény.

– Csak azt hallottuk, hogy a HÉV már messziről tülkölt, jóval a gyerekek előtt csikorogva próbált fékezni – meséli a sínek mellett lakó Kántor Éva. – A férjem mondta, hogy baleset történt, akkor rohantam ki, és hallottam, ahogyan a gyerek nagyon hangosan, keservesen sír. A bokája és a feje is véres volt. A testvére ijedtében elkezdett rohanni, de az édesapa is nemsokára odaért, biciklivel kereste a gyerekeket a környéken, miután észrevette, hogy eltűntek – meséli Éva.

Az apa hívta a gyerekek anyukáját.

– Egész testében remegett, mikor meglátta a fiát, sokkot kaphatott a látványtól, az apuka pedig hazavitte a nagyobbik gyereket, aki sírt, és azt mondogatta, mennyire fél. Szerencse volt a szerencsétlenségben, hogy a HÉV-en utazott egy fiatal mentős hölgy, aki a helyszínen segített ellátni a kisfiút, rögtön intézkedett a vonatvezetővel együtt – meséli az asszony.

A gyerek azóta is kórházban van, de állapota javul.

– A HÉV nem elütötte, hanem a menetszele elsodorta az unokámat. Az­óta megműtötték a koponyasérülését, jelenleg altatásban van, de az állapota stabil, holnap már felkeltik. Az egész család bent volt nála a kórházban, el sem mozdulnánk mellőle, csak az altatás alatt jöttünk el egy kis időre – mondja Krisztofer nagymamája, Erika. Megerősíti: észlelték, hogy eltűntek a kicsik. – Alig, hogy a gyerekek eltűntek, azonnal keresni kezdtük őket, biciklivel jártuk a környéket. A szülők és a bátyja azóta is sokkos állapotban van – tette hozzá.

A rendőrség azt közölte: kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást, az ügyben két embert hallgatott ki gyanúsítottként.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Újabb amerikai provokáció Tajvanon

borsonline.hu

Brutális baleset: nyugdíjas sofőr miatt halt meg az öt hónapos kisfiú

borsonline.hu

Ájultra erőszakoltak egy diáklányt a szállodahajón

ripost.hu

Ez a három csillagjegy a legnagyobb pletykafészek, vigyázz, mit árulsz el magadról

vg.hu

Uniós szabályok alól kér mentességet Németország

travelo.hu

Földrengést észleltek egy paradicsomi görög szigeten

borsonline.hu

Kiadták a riasztást: pokoli járványt szabadíthat a világra egy rejtélyes lény

borsonline.hu

Öt gyermekéről beszélt a magyar tévés, Petrovics-Mérei Andrea

borsonline.hu

Fülledt erotika a Szigeten: kivillanó mellek, csillámba fojtott testek

life.hu

Scitec Muscle Beach: Egy fesztivál, amit körbeleng a kitartás és az erő (x)

További cikkek

Fájdalom

Brutális balesetben hunyt el az 5 hónapos kisfiú: nyugdíjas sofőr miatt kellett meghalnia

Halálos betegség

"Nem merem elmondani a gyerekeimnek, nem tudok búcsúzni" - már csak 4 hete van hátra a 4 gyermekes édesanyának