Aktuális

A HÉV egyik utasa segített az elgázolt 3 éves kisfiún

Bors

2015. augusztus 5. szerda 05:20

Túl van az életveszélyen, de még altatásban fekszik az a csepeli fiú, akit elgázolt a HÉV. A hároméves Krisztofer bátyjával szökött ki.

Még mindig ijedtségtől sokkos állapotban vannak a környékbeliek a keddi baleset után. Egy hároméves kisfiú és négyesztendős testvére ugyanis kiszökött a házuk udvaráról, és felmászott a közeli HÉV sínjeire. Balszerencséjükre pont érkezett egy szerelvény a Boráros tér irányából. A nagyobbik fiú még le tudott ugrani a meredek töltésről, a kis Krisztofert azonban elsodorta a vonat. Méterekre repítette a szerelvény.

– Csak azt hallottuk, hogy a HÉV már messziről tülkölt, jóval a gyerekek előtt csikorogva próbált fékezni – meséli a sínek mellett lakó Kántor Éva. – A férjem mondta, hogy baleset történt, akkor rohantam ki, és hallottam, ahogyan a gyerek nagyon hangosan, keservesen sír. A bokája és a feje is véres volt. A testvére ijedtében elkezdett rohanni, de az édesapa is nemsokára odaért, biciklivel kereste a gyerekeket a környéken, miután észrevette, hogy eltűntek – meséli Éva.

Az apa hívta a gyerekek anyukáját.

– Egész testében remegett, mikor meglátta a fiát, sokkot kaphatott a látványtól, az apuka pedig hazavitte a nagyobbik gyereket, aki sírt, és azt mondogatta, mennyire fél. Szerencse volt a szerencsétlenségben, hogy a HÉV-en utazott egy fiatal mentős hölgy, aki a helyszínen segített ellátni a kisfiút, rögtön intézkedett a vonatvezetővel együtt – meséli az asszony.

A gyerek azóta is kórházban van, de állapota javul.

– A HÉV nem elütötte, hanem a menetszele elsodorta az unokámat. Az­óta megműtötték a koponyasérülését, jelenleg altatásban van, de az állapota stabil, holnap már felkeltik. Az egész család bent volt nála a kórházban, el sem mozdulnánk mellőle, csak az altatás alatt jöttünk el egy kis időre – mondja Krisztofer nagymamája, Erika. Megerősíti: észlelték, hogy eltűntek a kicsik. – Alig, hogy a gyerekek eltűntek, azonnal keresni kezdtük őket, biciklivel jártuk a környéket. A szülők és a bátyja azóta is sokkos állapotban van – tette hozzá.

A rendőrség azt közölte: kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt indított nyomozást, az ügyben két embert hallgatott ki gyanúsítottként.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Mentő vitte el Hoppál Péter államtitkárt a Parlamentből

vg.hu

Bebörtönzik a benzinártüntetőket

vg.hu

Megindultak a szakadárok Donyeck megyében: Kijevig szorítanák vissza az ukránokat

ripost.hu

Azonnal cselekedj, ha ezt látod a paradicsom alján

hirtv.hu

Kiakadt a magyar édesanya: Ezt üzente drogos szomszédjának

borsonline.hu

Rendkívüli közleményt adott ki a TEK a Kis-Dunában elmerült börtönőrökkel kapcsolatban

mindmegette.hu

Banán kontra görögdinnye: megdöbbensz, hogy miben mennyi kalória van

life.hu

Így egyél okosan a menstruáció előtti panaszok enyhítése érdekében

borsonline.hu

Negyedik terhesség? Kiderült az igazság a 44 éves magyar színésznőről

mindmegette.hu

Elképesztő! Így sürög-forog Tóth Gabiék két éves kislánya a konyhában

borsonline.hu

Holtan találták meg a múlt héten eltűnt ismert séfet

További cikkek

Eltűnt

Megtalálták a Dunában eltűnt egyik kutyakiképző holttestét

Béke

Szentkirályi Alexandra: A béke az egyetlen megoldás