Túlzás? Lehet, ám a budapesti luxushotel főszakácsa, Roland Holzer szerint az ötlete több szempontból is messze felülmúlta az elvárásait.
– Közvetlen kapcsolatban vagyok a bio termesztett növényekkel, így mindent tudok róluk. Bár nem beszélgetek velük, a törődésemet nagyon meghálálják a színükkel és az ízvilágukkal. Érdemes megdörzsölni a többféle menta levelét, majd megszagolni az ujjunkat, hogy érezzük a frissességet, de az itteni koktélparadicsom íze is mennyei, vagy ha úgy tetszik, paradicsomi! – neveti, miközben kóstolót kínál. A gondosan megépített, fénytől és madaraktól védett kiskert kincsei a legutóbbi nagy vihart is sikeresen átvészelték, miközben máshol fákat csavart ki az ítéletidő.
– Mindennap magam szüretelek, egyenesen az örök panorámás tetőtérből viszem a konyhába a termést, ahol azonnal fel is dolgozom azt. Igaz, hogy meg kellett tanulnom a kertészkedés fortélyait, például azt, hogyan metszszek vagy szakítsam le a termést szakszerűen, de megérte! – mondja a Kempinski Hotel séfje, aki büszke arra, hogy a tavalyi tesztüzemmód sikerét követően idén már háromszor több zöldség és fűszernövény terem Budapest felett.
– Lelkesít a vetemény, jövőre bébirépát is szeretnék ültetni, hogy annak felhasználásával valósítsam meg a frissen megálmodott zsályás fantáziámat – magyarázza a levendula szerelmese, aki a kiskertből többek közt David Hasselhoff, Craig David, a Toto együttes vagy a Mr. President-frontember, LayZee tányérjára is szállított a tetőkerti friss zöldségekből és fűszerekkel készült ételkölteményeket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.