Aktuális

Erika: Csikorogva jött felém a fékhibás rendőrautó

G. J.

2015. július 6. hétfő 05:00

Inkább az árokba hajtott Érden két rendőrnő, mintsem az előttük álló kisgyerekes anyuka autójába vágódjon. Rossz volt a fékjük, amit előtte már állítólag jelentett a kocsit vezető fôvárosi rendőrnő.

Féktelenül „Ezúton is szeretném megköszönni annak a két rendőr hölgynek, hogy az árokba borulást választották a velem való ütközés helyett! A hátsó ülésen a fiam ült, és a rendőrautónak nem működött a fékje. Köszönöm, hogy a saját épségüket kockára téve előzték meg a szinte elkerülhetetlen balesetet” – ezt írta az a Facebookon Vincze Erika.

Az érdi fiatalasszony két és fél éves kisfiával péntek délelőtt a gyermekorvoshoz indult, de a pár perces út kis híján tragédiába torkollott. Szerinte a két rendőrnő lélekjelenlétének köszönheti, hogy gyermekével nem esett nagyobb bajuk.

– A főútról balra akartam kanyarodni. Vártam, hogy el­menjen a szemből jövő autó. Hallottam, hogy mögöttem csikorog egy kocsi kereke. A tükörben láttam, hogy egy rendőrautó sofőrje félrerántotta a kormányt és az árokba hajtott – mutatta a Borsnak a baleset helyszínét a személyi edző.

 

 

Úgy látta, az egyik rendőrnő megsérült, a másik kisebb zúzódásokkal szállt ki. Tőlük tudta meg, hogy műszaki hiba miatt nem tudtak rendesen fékezni, mivel nem akartak hátulról beléjük hajtani, inkább az árokba kormányozták a kocsit.

– Nagyon hálás vagyok nekik, a kisfiam ott ült hátul. Bele sem merek gondolni, mi történt volna, ha belénk hajtanak. Nekik is szerencséjük volt, mert egy betonfal előtt fél méterrel sikerült megállniuk – tette hozzá Erika.

A helyszínen többen hallották, hogy az egyik rendőr idegesen ismételgette, hogy rossz volt a kocsi fékje, és ezt már többször is jelezte, de nem történt semmi.

A ORFK sajtóosztályán feltettük a kérdést, valóban rossz volt-e a szolgálati kocsi fékje. Csupán azt a választ kaptuk, hogy a balesetben az egyik kolléganőjük könnyű sérülést szenvedett. A balesetet az Érdi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja szakértő bevonásával. A Bors kérdéseire nem válaszoltak. 

Kísért a múlt

Halálos balesetet szenvedett 2010. augusztus 16-án egy tatai motoros rendőr az M1-es autópályán, mert a kopott gumikkal megcsúszott az úttesten. A 33 éves Telegdi Zsolt a baleset előtt jelentette elöljárójának, hogy motorja állapota és a kopott gumik miatt nem tud elmenni Budapestre. Ezután azt a parancsot kapta, hogy menjen Tatabányára és onnan váltson autóra, ekkor szenvedett halálos balesetet.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség végül jogerősen úgy döntött, nem bizonyított, hogy a motoros rendőr a rossz gumik miatt halt meg.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15405825_auto_resized.jpg
origo.hu

Mindenki ettől félt: itt van Putyin drámai bejelentése

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10479_resized.jpg?avcount=1670168107
origo.hu

Ritka pillanat: Dér Heni megmutatta kisfiát - fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15406135_auto_resized.png
hirtv.hu

Cseh Katalint zavarja, hogy Magyarország megkaphatja az uniós pénzeket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15407606_auto_resized.jpg
life.hu

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a TV2 egyik munkatársa

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15408130_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Friss térképeken látható, mire készülnek az oroszok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10481_resized.jpg?avcount=1670168107
borsonline.hu

Szexi testrészt villantott Demcsák Zsuzsa, ezt még Horváth Éva sem tűrte szó nélkül

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15407620_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. december 5.: a Rák ne törődjön az irigyeivel, a Vízöntő szerencsés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15407922_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Érvényesült az alvilág törvénye: hajléktalanok találták meg a Dunában a gyilkos fegyvert

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/10449_resized.jpg?avcount=1670168107
mindmegette.hu

A karácsonyi asztal sztárja lesz, ha így készíted a tiramisut!(x)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2022/12/fpsAATkra0-uuYB7tvrZjQRoVx3Rrpto79aQZ4LgoFI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzI2MzliZTVhNTczODQ0MDM4ZWRiZDYwNDdlNmMzNWM0.jpg
Fidelitas

Nyitrai Zsolt: A Fidelitasnak nagy szerepe volt a jobboldal választási győzelmében

https://cdn.borsonline.hu/2022/12/Yc3ETvyYqlcucXeILxYnZM7zXQ46enzQFyn5WnpKc0U/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzUzZjM3MmM1YjhkNTQwM2ZhNGQyMjdjYWUyNmI4OWZh.jpg
Tragédia

Elhagyná otthonát és nevet változtatna a mindkét szemétől megfosztott kemecsei édesanya családja